20 Вересня 2018
Новини

На Волині чиновники і телевізійники розбиралися, чому братика атовця посадили за єдину неремонтовану парту в класі

На Волині чиновники і телевізійники розбиралися, чому братика атовця посадили за єдину неремонтовану парту в класі

За єдину непоремонтовану парту у класній кімнаті посадили меншого брата АТОвця, бо багатодітна матір після операції не змогла здати гроші на нові шкільні меблі. Про цей обурливий випадок у селі в Рожищенському районі Волинської області гуділи не тільки регіональні ЗМІ, а й усеукраїнські. Нарешті історія отримала логічне завершення. До Рудки-Козинської завітали чиновники. 

У сільській школі на Волині за єдину невідремонтовану – не обклеєну шпоном – парту в класі демонстративно посадили учня, чия мама не здала гроші. Ця історія наробила багато шуму у місцевих ЗМІ, а тепер дістала розв’язку із висвітленням по телебаченню. Про це ідеться в сюжеті «ТСН.19:30».

Після потрапляння цього випадку у «телевізор», до школи приїхали розбиратися районні чиновники.

Учителька наполягає на своєму: за такого «некондиційного» шкільного стола всадовила учня, бо він неслух і погано поводиться, а грошей у багатодітної родини ніхто не вимагав.

 Мама семикласника Олена Стащук плаче: «Він і за старенькою посидить, але не треба так до нас ставитися після того, як ми не здали». І твердить: педагог при однокласниках заявила, що Стас сидітиме за старою партою, бо його батьки не здали на нову 300 гривень. Для сім’ї ця сума значна, адже, крім Станіслава, у родині ще четверо дітей. А старший брат хлопчика вже три роки боронить цілісність і суверенітет країни – воює на Сході.

«Як були гроші, я здавала, – плаче пані Олена. – А сьогодні, звиняйте, в мене теж є свої потреби. Я щойно півтора місяця як після лікарні. Після операції».

«Син прийшов пригнічений, розплакався. Каже: «Мам, ми ж не могли здати, правда? Бо ж тобі треба було на операцію?». Кажу: «Правда, синунь», – розповідає жінка.

На перший погляд парта, за яку «депортували» Станіслава, не відрізняється від решти у класній кімнаті. Та придивившись, розумієш: предмет меблів недоремонтований – не обклеєний «по канту» шпоном, через що скабки чіпляються до одежі. «Колеться. Одежу псує», – пожалівся журналістці ТСНу Стас.

За словами хлопця, за останню парту його посадила вчителька, щойно почався навчальний рік. «Сказала: сідайте сюди, бо я не можу посадити інших дітей, які здавалися».

Директриса навчального закладу в день приїзду телевізійників скористалася принципом «моя хата скраю», мовляв, я нічого толком про цей конфлікт не знала, вам все розкаже класний керівник.

За словами директорки, вона здивована цим випадком, адже в класі вісім парт, а дев’ята, невідремонтована, узагалі зайва. Тож чого за неї посадили Стаса – дивина.

Класний керівник Марія Плацидим не перестає твердити: хлопця пересадила, бо він бешкетник, а гроші тут ні до чого. «Ми просто спитали, чи має можливість, чи не хотіла би долучитися. Ми не те що казали: ну давай там гроші, чи що… Розумієте?» – виправдовується класна керівничка.

Та мама наполягає, що сина принизили через гроші.

На місці разом із медійниками з’ясовувало ситуацію і районне керівництво. Заступник керівника Рожищенського райвідділу освіти Василь Масюк зауважив, що після такого інциденту на сільську школу чекає службове розслідування. «Видно що було порушено. Ну, після цього ви знаєте, що буде з учителем проведене службове розслідування і будуть вжиті певні заходи», – сказав районний чиновник від освіти.

Тим часом скандальну парту з приміщення винесли. Стас сидітиме за новою.  А з класом, де відбулася така дискримінація за товщиною гаманця батьків, працюватиме психолог.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, скандал, Волинь
В тему