19 Вересня 2018
Новини

Під Луцьком відбудеться «бій» УПА проти підрозділів НКВС

Під Луцьком відбудеться «бій» УПА проти підрозділів НКВС

Уже цієї неділі, 23 вересня відбудеться фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця» в с. Липне Ківерцівського району Волинської області. Цьогорічне свято присвячене 75-річчю існування Колківської республіки, яка простягалася на декілька районів та майже по всій території Ківерцівщини.

Організатори кажуть, що програма фестивалю обіцяє бути цікавою та насиченою, а вхід на фестиваль вільний.

До речі, розпочнеться фестиваль із реконструкції тристороннього бою рою УПА проти підрозділів НКВС і нацистських формувань.

Протягом фестивального дійства працюватиме фотозона «Криївка Перця»,  у якій кожен бажаючий зможе сфотографуватися разом із учасниками реконструкції в одностроях і фотовиставка «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка».

Крім того, о 13.00 розпочнеться робота музичної сцени. На фестиваль завітає Володимир Пастушок– сотник 35-ї майданівської сотні «Волинська Січ», офіцер управління Нацгвардії імені Генерала Кульчицького, виконавець українських патріотичних пісень; Народна аматорська хорова капела «ПОСВІТ», керівник Алла Гац; тріо бандуристок "ДИВОСТРУНИ"; хор «ПРЕОБРАЖЕННЯ» Костопільського району; дует «ШАРЖ» - із Закарпаття; також свої таланти продемонструють колективи Цуманської об’єднаної територіальної громади.

Під час основної програми гості почують виступи запрошених громадських активістів, бійців АТО, істориків і представників влади. Працівники Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» будуть проводити заняття на «Екологічній галявині» для дітей.

Також, гостей та учасників частуватимуть кулішем. На завершення для молоді та всіх охочих відбудеться патріотична дискотека та всіх об’єднає ватра!

Під час фестивалю буде продемонстрований славнозвісний прапор та тризуб, знайдений в куполі церкви с. Липне у 2008 році. Вважається, що його заховали повстанці під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фоторепортаж з "Ночі у Луцькому замку"

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, фестиваль, криївка перця
В тему