17 Вересня 2018
Новини

Журналістку кишенькового каналу екс-регіонала під ГПУ закидали яйцями

Журналістку кишенькового каналу екс-регіонала під ГПУ закидали яйцями

Від яєчної атаки постраждала кореспондент телеканалу «Ньюз Ван», власником якого є колишній регіонал і екс-член Опоблоку Євген Мураєв.

Під стінами Генпрокуратури, де сьогодні, 17 вересня, тривають протести, активісти закидали яйцями знімальну групу телеканалу NewsOnе. Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження.

Під час сутичок біля будівлі ГПУ невідомі закидали знімальну групу телеканалу NewsOne яйцями. Про це інформує Українська Правда, посилаючись на  прес-службу поліції м. Києва. Правоохоронні органи після інциденту розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) ККУ.

«Під час прямого включення на акції біля будівлі Генпрокуратури невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу та жінка вдарила журналістку в обличчя», – повідомили в поліції.

Окрім співробітників вказаного телеканалу, під час протистоянь між активістами і поліцейськими постраждав кореспондент видання «Інформатор» Роман Петушков. Він виклав у своєму Facebook підтверджувальне фото, заявивши, що йому в лице потрапив сльозогінний газ.

Глядачі телеканалу NewsOne мали можливість у прямому ефірі побачити момент нападу на знімальну групу. Журналістка Дарина Билера мусила зупинити трансляцію з місця подій «задля власної безпеки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестувальники під стінами Генпрокуратури травмували сімох поліцейських

Нагадаємо, вранці понеділка під ГПУ влаштували акцію протесту після екстрадиції інгуша Тимура Тумгоєва в Росію за запитом Федеральної служби безпеки РФ.

Учасники вимагають усунення з посади заступника Луценка – Євгенія Єніна – після рішення останнього екстрадувати до Росії ветерана АТО, інгуша за національністю Тимура Тумгоєва, який, будучи членом кавказького підпілля, утік із Росії та просив в України політичного притулку. Тумгоєв мав документи, які підтверджували, що він служив у добробаті імені Шейха Мансура і воював проти російського окупанта на Сході України. В свою чергу в прокуратурі заявляють, ніби Тумгоєв «не зміг довести свою участь  в АТО», і підтвердили, що депортували його до країни-агресора.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, мітинги
В тему