17 Вересня 2018
Новини

На батька, який відлупцював маршрутника, бо не возив дітей по посвідченню, відкрили «кримінал»

На батька, який відлупцював маршрутника, бо не возив дітей по посвідченню, відкрили «кримінал»

Щодо тата двох хлопчаків-школярів, котрий провчив водія маршрутки, відкрили кримінальне провадження.

У Львові набирає резонансу історія з побиттям маршрутника. 13 вересня, близько 16-ї години, в Брюховичах, на кінцевій зупинці громадського транспорту, відлупцювали водія міського автобуса. Кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» відкрили стосовно батька трьох дітей Степана Подолюка. Останній побив водія львівської маршрутки № 8, котрий неодноразово виставляв його двох синів-школярів із салону, відмовляючи у пільговому проїзді.

При відкриття кримінального провадження щодо батька, який помстився шоферу громадського транспорту за скривджених синів, написала на своїй сторінці у «Фейсбуку» місцевий журналіст Вікторія Балицька. Пише «ІнфоФакт».

Тим часом Степан Подолюк, на якого відкрили «кримінал», за свій вчинок не кається.

«Я не шкодую про свій вчинок. З одної сторони, моральної, вважаю, я вчинив правильно, а по закону, напевно, що ні», – каже чоловік.

Тепер йому за заподіяння маршрутнику легких тілесних загрожує штраф у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімум доходів громадян, або до 200 годин громадських робіт, або до року – виправних.

Як розповів пан Степан, його дружина, після того як водій уперше виставив дітей з автобусу, їздила на кінцеву зупинку, щоб переговорити з маршрутником про інцидент. Та тоді шофер просто нагрубив жінці, мовляв, «ви наплодили, а я маю возити». Після цього конфлікту мати хлопців написала скаргу на гарячу лінію адміністрації міста, у результаті чого хамовитому водію «впаяли» догану. Утім, і це не змінило його поведінки, він і далі порушував право дітей на пільговий проїзд.

Побили водія маршрутки

«Водій Роман, зі слів дітей, навіть не дав їм шансу витягнути посвідчення і відразу сказав виходити із салону. 12-річний Юрко казав, що йому в цю мить було дуже соромно, а молодший 7-річний братик розплакався від відчаю. Більше того, впродовж останнього тижня, зі слів дітей, водій Роман, коли бачив на зупинці цих хлопчиків, то пролітав повз як тропічний циклон Олівія. Усі ці факти сукупно викликали в душі тата Степана природне обурення та гнів», – повідала передісторію журналістка.

Виклала вона і версію подій з погляду водія. Шофер на ім’я Роман має власне бачення ситуації. Він не розуміє, за що до нього вжили фізичну силу. Переконує, що дітей не виганяв, а вони самі вийшли. На зупинках не прошмигував повз хлопчаків, а просто їх не бачив. Взагалі, якихось негативних моментів у своїй поведінці як водія чоловік не прослідковує.

Водій маршрутки

«Водій Роман стверджує, що тато Степан дуже сильно його бив. Зокрема, ногами у правий бік. Але синців нам не показав, казав, що їх нема. Візуально у водія лише зашите вухо. Каже, має струс мозку. Є меддовідка, що у нього легкі тілесні. Однак попереду ще експертиза.

Найбільше мене вразила дружина водія. Вона щиро не розуміє, чому у «Фейсбуку» стільки коментів на підтримку батька Степана і стільки агресивних – у бік водія маршрутки Романа. Ми пробували якось пояснити. Не вийшло. Ну як тут поясниш?! Дуже показове, що дружина водія постійно на нас кричала. Хоча ми сторонні особи, які не причетні до її проблем», – пише журналістка Балицька.

Також репортери поспілкувалися із людьми на кінцевій восьмого маршруту, що у центрі Львова. «Більшість знає цього водія. Жодного доброго слова я не почула. Люди кажуть, навіть пасажири на милицях мусять платити. Учні розказували, що теж мусять платити, хоча з 1 вересня проїзд для школярів безкоштовний. І учнівські квитки у них є», – підсумувала львівська журналістка.

Конфлікт з маршрутником

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, резонанс, поліція
В тему