17 Вересня 2018
Новини

Американські учені хочуть відновити генетичний Ноїв ковчег

Американські учені хочуть відновити генетичний Ноїв ковчег

Під час щорічної конференції, яка проходить зараз в Нью-Йорку, учасники консорціуму Genome 10K  оголосили про запуск міжнародного проекту «Геноми хребетних». Його завдання – зібрати геноми всіх 66 тисяч видів хребетних, які живуть на сьогоднішній день на планеті.

У проекті будуть брати участь 150 учених, що представляють 50 організацій з 12 країн. Пише finance.ua.

Як зазначає видання, кілька років тому американські біологи заснували проект Genome 10К, метою якого було зібрати 10 тисяч геномів хребетних. На початковому етапі в проекті взяло участь 55 вчених з великих зоопарків, дослідницьких центрів та музеїв.

Спочатку дослідники не знали, скільки їм потрібно часу на це, але зі спрощенням методів секвенування стало зрозуміло, що проект виконає свої завдання вже через кілька років.

Вчора на конференції учасники Genome 10K оголосили про запуск нового проекту «Геноми хребетних», метою якого буде зібрати геноми чоловічої і жіночої особини 66 тисяч видів хребетних тварин.

Як зазначає видання, завдяки результатами біологи зможуть зрозуміти причини вимирання видів, у тому числі чи траплялися в історії виду близькоспоріднені схрещування, «пляшкові шийки», в результаті яких зменшувалася генетична різноманітність виду або делеції — мутації, які можуть «вимкнути» необхідні для виживання організму гени.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, наука, вчені
В тему

Останні матеріали