14 Вересня 2018
Новини

Директор інтернату побив журналістів, які розслідували, чи б’є він дітей і підлеглих

Директор інтернату побив журналістів, які розслідували, чи б’є він дітей і підлеглих

І ніхто не може знайти на нього управи.

Про це у своєму «Фейсбуку» написала журналіст телеканалу ICTV Світлана Федик. За словами телевізійниці, фізичне насилля до неї та знімальної групи під час зйомок сюжету у ході журналістського розслідування застосував деякий Геннадій Феденко – директор інтернату для дітей із фізичними та розумовими порушеннями, що розташований у місті Верхньодніпровську.

Б’ють дітей в інтернаті

Журналісти отримали інформацію, яку захотіли перевірити: ніби у закладі систематично б’ють вихованців. Причому робить це саме керівник інтернату. На додачу від його кулака страждають не те що неповнолітні, які не можуть стати на свій захист, а навіть і співробітники.

Побої дітей в інтернаті

«На мене ніхто ніколи не підіймав руку. А вчора побили. Вперше, – пише тележурналістка. – За те, що проводила журналістське розслідування. Вдарили грубо. Кулаком в обличчя. Вдарив лікар психіатр. Дніпропетровська область. Місто Верхньодніпровськ. Поїхали знімати місцевий дитячий психоневрологічний інтернат. Директор закладу Феденко Геннадій Михайлович, за словами працівників та підопічних, регулярно підіймає руку на хворих дітей. Є десятки фото побитих підопічних. Більше десяти звернень до місцевої поліції. І жодної відкритої кримінальної справи».

Насилля в інтернаті

За даними журналістки, поліція на виклики в інтернат виїздить регулярно. Та докази зібрати не можуть, бо цьому, користуючись службовим становищем і правовим статусом, перешкоджає сам Феденко.

«Бачать понівечених хлопців. Але не можуть нічого зробити. Щоб порушити кримінальне провадження, потрібно провести судмедекспертизу. Поліцейські кажуть директору: оформляй побиту дитину на судмедекспертизу. А він відмовляється від її проведення. Він же опікун усіх підопічних! Він вправі! Йому ж вирішувати, проводити судмедекспертизу чи ні. А тим паче, якщо він сам побив дітей. Хто ж доводитиме слідству власну провину? Правильно, ніхто. І щоразу нові покалічені дитячі тіла та душі», – пише Федик.

Знущання в інтернаті

Як стверджує журналістка, частина персоналу «теж скуштувала міцного директорського кулака». Востаннє директор інтернату нібито побив літню колегу, в котрої після того стався інфаркт.

«Геннадію Феденку, який очолює дитячий заклад, абсолютно байдуже кого бити: чи хворих дітей, чи колег, чи навіть журналістів. Вчора я разом з оператором проводили зйомку на території інтернату. Нам грубо перешкоджали. Директор закладу кілька разів підходив до мене і розігрував штучно створену провокацію, режисером якої був він сам. На своєму телефоні Геннадій Феденко вмикав камеру, знімав мене і кричав «Не штовхайте мене!». Хоча я стояла за півметра від нього і навіть його не торкалася. Після цих слів він з розмаху бив мене у плече. Так кілька разів. Та найгірше було далі. На коридор вибіг неадекватний чоловік, який почав забирати в нас техніку. То був психіатр. Психіатр!!!!! Він вчепився як п’явка в руку оператору і почав виривати камеру. Мій мужній колега проявив неймовірну стійкість і до останнього намагався знімати відео. Психіатр озвірів і з розмаху почав товкти оператором і камерою об стіну. Намагався розбити техніку. І навіть тоді, коли від ударів на руках мого колеги виступила кров, він все одно не випускав камеру з рук», – написала кореспондент телеканалу.

Тоді журналістка дістала свій телефон і стала знімати, як психіатр бив її колегу-оператора. Після чого до неї підбіг директор і став викручувати руки, віднімаючи мобільний. На просьби журналістки віддати пристрій, показав їй дулю і вдарив кулаком у лице. Це вдалося зафіксувати оператору. Вже за воротами інтернату медійники викликали наряд поліції. Правоохоронцям на запитання, а де телефон, директор повідомив: «А ніякого телефона не було!». Та коли на місце «підтягнулися» представники обласної поліції, мобільник з’явився на прохідній інтернату.

Побив журналістку

«Я одразу при поліцейських перевірила, чи збереглося на телефоні відео, яке я знімала, коли били оператора. Не було жодного файлу(( Вони видалили все!!! Вони видалили відеодокази свого злочину!!! 
Залишок дня ми провели в компанії поліцейських Верхньодніпровського району. Хороші, прості, щирі люди. Але не всесильні. В нашій країні такі закони, що вони не можуть забрати побиту дитину на експертизу навіть якщо травми очевидні. Бо мусять питати дозволу в опікуна дітей, тобто директора. Боюся, що Феденко Геннадій може залишитися не покараним за побиття мене та мого оператора… Як досі не покараний за знущання над дітьми та ще багато корупційних схем…».

Перешкоджання професійній діяльності журналіста

За даними журналістки, стерте директором інтернату з її мобільного відео таки вдалося відновити. І невдовзі на телебаченні вийде сюжет, присвячений інтернату і його очільнику.

Директор інтернату

Інтернат

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, поліція, Надзвичайні події, діти, дніпро
В тему

Останні матеріали