13 Вересня 2018
Новини

На Волинь привезуть останки героя, загиблого на Сході три роки тому

На Волинь привезуть останки героя, загиблого на Сході три роки тому

Експертиза ДНК встановила, що останки «невідомого солдата», який поліг у боях за повернення цілісності Україні на Сході й нині похований у селі Парасковіївка на Донеччині, належать військовослужбовцю з Волині. Досі боєць вважався безвісти зниклим. Та днями дружина отримала звістку, яка обірвала всі надії на повернення чоловіка. 

Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуку» перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«До останнього родина зниклого безвісти бійця Юрія Лавренчука сподівалась, що він живий. Юрій був призваний до складу 51-ї ОМБР у 2014 році, в час, коли наші хлопці опинилися в самому пеклі війни. Востаннє виходив на зв’язок у серпні 2014 року. Але подальша його доля була невідомою. І з того часу родичі шукали Юрія, хапалися за будь-яку ниточку в надії знайти чоловіка, сина і тата.

По Луцьку троє бійців вважалися зниклими безвісти, серед яких і Юрій Лавренчук. Та, на жаль, вчора дружина отримала постанову про ідентифікацію загиблої особи, яка підтверджує, що цією особою на 99,9% є Юрій Васильович Лавренчук. У листопаді 2015 року його тіло було захоронене на кладовищі села Парасковіївки Бахмутського району Донецької області… . Вічна пам'ять герою, який віддав своє життя за Україну» – ідеться в повідомленні посадовця.

Учора, 12 вересня, на позачерговому засіданні виконкому міської ради в терміновому порядку було розглянуто проект рішення щодо перепоховання останків загиблого військовослужбовця Юрія Лавренчука, який до служби в АТО проживав у Луцьку.

Юрій Васильович Лавренчук народився у селі Старосілля на Маневиччині. У полеглого воїна зосталася маленька донечка, яка народилася незадовго до того, як її тата призвали в зону проведення АТО. Після оформлення всіх необхідних документів тіло героя перепоховають на кладовищі в селі Гаразджа.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ато, смерть
В тему