12 Вересня 2018
Новини

У Луцьку презентували додаток «My Pol», який дозволяє миттєво викликати поліцію

У Луцьку презентували додаток «My Pol», який дозволяє миттєво викликати поліцію

Сьогодні у Луцьку презентували безкоштовний додаток «My Pol», що дозволяє викликати поліцію за лічені хвилини. Про це йшлося на прес-конференції за участю керівництва поліції та розробників додатку.

«Додаток дозволить прискорити реагування поліцейських на виклики громадян, оптимізувати маршрути самих патрульних, які оперативно реагуватимуть на події. Користувачі додатку зможуть миттєво зв’язуватися за поліцією за допомогою кнопки «SOS», що буде передавати координати геолокації, повідомляти про злочини, які скоюються, отримувати термінові сповіщення, а також оцінити роботу поліцейських», - зауважив начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига.

Автор та керівник проекту «My Pol» Дмитро Подворчанський зазначив, що за кордоном поліція дуже консервативна, тому прикладів таких додатків у світі дуже мало. Схожі програми працюють у Арабських Еміратах та Сінгапурі. В Україні впровадження такого додатку свідчить, що наші поліцейські відкриті до спілкування із людьми й до співпраці з ними.

«Це виключно благодійний проект. На його реалізацію не витрачено жодної копійки бюджетних коштів. Повідомлення із додатку надходить до поліції за лічені секунди. Коли людина знаходиться на території, де немає Інтернету, то повідомлення приходить у вигляді смс. Користуватися додатком досить легко. Його потрібно завантажити за допомогою Play Market та App Store і ввести свої контактні дані та номер телефону», -  розповів Подворчанський.

Також він додав, що аби не було випадкових натискань на кнопку «SOS», її треба буде затиснути. Виклик у поліцію надходить максимум за 30 секунд.

Подворчанський зазначив, що є чимало людей, які навмисне тестують програму, повідомляючи про неіснуючі правопорушення. За такі вчинки люди відповідатимуть згідно з чинним законодавством, адже додаток – це не розвага.

Він також зауважив, що коли водночас до поліції надходить повідомлення від великої кількості людей, але стосуються ці повідомлення однієї і тієї самої події, то програма рекомендує розглядати їх як один.

Додаток також дозволяє подивитися місце розташування відділків поліції. Поки існує українська версія додатку, проте планують за місяць випустити англомовний варіант, аби і іноземці мали можливість при потребі викликати поліцію.

Читайте також: Знаходити вибухівки допоможе Wi-Fi

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, технології, поліція
В тему