11 Вересня 2018
Новини

Мінздоров’я склало «методичку» для кримчан, яких труїть «Титан»

Мінздоров’я склало «методичку» для кримчан, яких труїть «Титан»

Міністерство охорони здоров’я України створило брошуру для населення, зокрема і анексованого півострова, яке проживає у зоні викидів заводу «Титан», де 24 серпня сталась екологічна катастрофа.

Центр громадського здоров’я разом з МОЗ України та Мінінформполітики підготували буклет з рекомендаціями для жителів населених пунктів, які потенційно можуть постраждати від викидів невідомої отруйної хімічної речовини в районі розташування хімічного підприємства «Кримський Титан».

У буклеті описано, як люди, які проживають у зоні впливу викидів «Титану», мають діяти, щоб убезпечити себе і родину від отруєння «хімічною речовиною, яка, особливо після опадів, утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень маслянистий наліт із коричневим або жовто-зеленим відтінком». 

Зокрема, населенню отруєної зони рекомендують провести герметизацію приміщень, «зашторити» вхідні двері, заклеїти шпарини вікон, при появі запаху використовувати ватно-марлеву-пов’язку, змочену в содовому розчині. 

Докладніше про те, як діяти в зоні екологічного лиха, – у методичці від міністерства.

Брошура для населення. Викиди отруйної хімічної речовини в районі «Кримський Титан»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, екологія, отруєння, крим
В тему