11 Вересня 2018
Новини

«Работорговець» із Волині постане перед судом

«Работорговець» із Волині постане перед судом

Волинські слідчі поставили крапку в розслідуванні незаконної трудової експлуатації дев’яти жителів області.

Слідчі регіонального главку Національної поліції завершили досудове розслідування у нашумілій справі про «волинських рабів». Інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

Ще у 2016 році 26-літній волинянин, наобіцявши «золоті гори», завербував та перевіз до сусідньої Білорусі четверо громадян, жителів Волині, де вони опинилися в трудовому рабстві.

Молодик спеціально підшукував чоловіків, які не мали постійного заробітку, обіцяв їм гарні умови праці на білоруському підприємстві в Мінській області та переміщав у сусідню державу. А там для волинян починалося справжнє пекло: їх тримали в нелюдських умовах, цілодобово, без вихідних, годуючи якимись помиями, не зважаючи на стан здоров’я, примушували випасати худобу і ходити біля корів. Паспорти відібрали, щоб не втекли додому в Україну, погрожували, завдавали побоїв.

Злочинну діяльність сучасного «работорговця» припинили на початку 2018 року співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, спільно із слідчими поліції Волині та прикордонниками Луцького загону. Зловмисник помістили під варту, оголосивши підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України.  

Нині прокуратура області скерувала обвинувальний акт у справі до суду. Встановлено, що фігурант причетний до передачі у рабство дев’яти осіб. Матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, торгівля людьми, поліція, кримінал, Волинь
В тему