9 Вересня 2018
Новини

У Луцьку відгриміла «Ніч у Луцькому замку» (фото)

У Луцьку відгриміла «Ніч у Луцькому замку» (фото)

В обласному центрі Волині відбулося грандіозне арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».

Найперше, що побачили відвідувачі ювілейної «Ночі у Луцькому замку» - це величезні черги перед входом до замку, що свідчило про те, що подія затребувана і надзвичайно популярна серед лучан та гостей міста.

На території замку встановили сцену, облаштували декілька фотозон, біля кіосків з напоями та їжею - чималі черги.

Розпочався захід із вітального слова виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта.

«933 минуло з моменту першої згадки нашого древнього і в той час молодого Лучеська. Сьогодні в стінах цього замку ми відчуваємо весь той колорит , всю особливість середньовічного міста, ті емоції, котрі переживали мешканці багато століть тому. Саме з цих стін наші воїни захищали місто Лучеськ, саме тут відбувалися бої, але цей замок ніхто не зумів окупувати, захопити. Луцький замок був, є і буде надійним захистом нашого міста, нашої громади, нашого минулого, нашого сьогодення і нашого майбутнього» -  зазначив посадовець.

Він додав, що фестиваль Ніч у Луцькому замку присвячується з'їзду монархів , який відбувся в 1429 році.

«Саме в цих стінах зібралися перші особи Європи для того щоб визначитися з своїми поглядами на майбутнє, своїми стосунками, своїми потребами об'єднатися. Саме тут вони знайшли порозуміння, саме тут вони знайшли мудрість, зробили перший крок до того майбутнього, яке сьогодні називається Євросоюз і ми, шануючи нашу історію, шануючи авторитет наших предків, славу нашого міста, зробимо все, щоб високо тримати звання лучанина», - наголосив керманич міста.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук привітав гостей «Ночі у Луцькому замку» із Днем міста, зауваживши, що для кожного місто є рідним.

«Рідне і для тих, хто тут народився, рідне і для тих, хто сюди приїхав, полюбив це місто по справжньому. Наше місто має древню, багату історію, якою можна пишатися, але це і сучасне місто, воно розвивається, рухається вперед , до європейської спільноти», - сказав він.

Після «офіційних» привітань відбувся церемоніал запалення вогню та розпочалася розважальна програма. Гостей арт-шоу дивували музикою доісторичних та фентезі-фільмів від LUMOS Orchestra, винятковою гармонією голосів Tenors BEL’CANTO та виступом королівського оркестру Harmonia Nobile.

Упродовж ночі відбулися: перформанс «Світло Ночі», 3D-мапінг «Вартові Часу» та арт-інсталяція «Воскресіння», театралізовані екскурсії «Сходження до світла» (у церкві Іоана Богослова) та «Легенди Луцького замку» (на в’їзній вежі замку).

Мабуть, чи не найбільше лучани очікували на виступ особливого гостя цьогорічної «Ночі» - гурту ONUKA. Вона «запалила» публіку відомими хітами та виконала нові треками з альбому «Мозаїка».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, фестиваль, ніч у луцькому замку, Фото
В тему