8 Вересня 2018
Новини

На Житомирщині спекли рекордний дерун вагою 180 кілограмів

На Житомирщині спекли рекордний дерун вагою 180 кілограмів

На фестивалі у місті Коростені, що величає себе «картопляною столицею України, спекли картопляного пляцка-рекордсмена. Йдеться у сюжеті «ТСН.19:30».

Новий рекорд України встановили у Коростені Житомирської області – на десятому щорічному фестивалі деруна. У цьому місті щоразу вигадують нові рецепти картопляних млинців, яких назбиралося вже з півсотні. Від традиційних дерунів без начинки, із м’ясом, сиром, грибами і до екзотичних – у м’ясному кожусі, у капустяній сорочці і навіть піци з дерунів!

Та цьогоріч. окрім розмаїття варіацій, коростенці подивували тисячі гостей Фестивалю деруна деруном-рекордсменом завважки аж 180 кілограмів! Тацю з пляцком-рекордсменом ледве підняли шестеро дорослих чоловіків. Картопляний млинець завдовжки 161 сантиметрів і завширшки у 120 спекли на місцевому хлібокомбінаті. На його виготовлення пішло 220 кг картоплі, по 10 кг борошна, цибулі та моркви.

Поласувати гігантом-деруном  могли всі охочі. Та і його молодших родичів – меншеньких апетитних, зарум’янених на пательнях дерунчиків (коростенські господині на фестивалі готують цю страву просто неба. А бульбу труть тільки уручну на тертці) – численні гості не оминали.Голодним на фестивалі дерунів у Коростені не залишився ніхто!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, фестиваль, житомир
В тему