8 Вересня 2018
Новини

У Луцьку відкрили бронзовий тактильний макет Луцького замку

У Луцьку відкрили бронзовий тактильний макет Луцького замку

На Замковій площі обласного центру Волині відбулося відкриття бронзового тактильного макету Луцького замку.

За словами начальника управління туризму та промоції Луцької міської ради Катерини Теліпської, «наше місто має величну історію, яку потрібно чути. Також воно має історичний спадок, який потрібно бачити».

«Цей спадок є надзвичайно цінним. Хтось його бачить і гордиться, що тут народився, живе чи бував. А хтось живе і не бачить, бо не хоче, а хтось, навпаки, хоче, але не може побачити. Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку в історії нашого міста як міста доступного для всіх. Сьогодні ми відкрили перший тактильний макет Луцького замку, доповнений шрифтом Брайля. Невипадково саме він став тією спорудою, яку вивели у бронзі, адже саме сюди ідуть всі шляхи лучан, гостей міста. Звідти починається вся наша історія», – зазначила посадовець.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, що наше місто має давню історію, в той же час воно і сучасне, адже розвивається у різних галузях. Зокрема і в напрямку доступності для людей, які мають порушення зору. «Ми запланували цей проект давно, але я думав, що то так далеко до його втілення. Однак знайшлися люди, які почули нас, – це компанія «Житлобуд-2» , які повністю профінансували цей макет, ми лише зробили тут благоустрій. Я переконаний, що це лише перший макет будівлі історичної, яка є в нашому місті, і таких макетів по місту в нас буде дуже багато», – наголосив Ігор Поліщук.

Голова волинського осередку ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук розповів, що відкриття бронзового тактильного макету Луцького замку є насправді історичною подією. «В Луцьку схожого проекту ще не було. Нинішня влада Луцька, у мене до неї є питання, звичайно, яке стосується транспорту. Але вона виявилася найкращою в плані ставлення до людей з вадами зору. Тактильний макет замку – дуже потрібен. Адже як лучани, так і гості міста зможуть відчути на дотик цей замок. Це наша перлинка, архітектурна цінність, яку треба побачити, а незрячі люди можуть тільки собі уявляти, як він виглядає», – зауважив він.

Також Віталій Ткачук додав, що «ловить на слові» Ігоря Поліщука про те, що таких об’єктів у Луцьку буде чимало. Своєю чергою радник Луцького міського голови пообіцяв, що щороку будуть робити по одному тактильному макету.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, день міста, свято
В тему