7 Вересня 2018
Новини

У волинській столиці відкрили виставку «Луцьк. Кроки минулого» (фото)

У волинській столиці відкрили виставку «Луцьк. Кроки минулого» (фото)

У рамках низки заходів із нагоди святкування Дня міста у Художньому музеї міста відкрили унікальну виставку.

Експозиція «Луцьк. Кроки минулого» містить графіку, твори малярства та декоративно прикладного мистецтва художників: Олександра Дишка, Елеонори Сабової-Дишко та Наталії Градиської, створені упродовж 2009-2018 років.

За словами директора «Художнього музею» Зої Навроцької, ця виставка є особливою.

«Вона присвячена Дню нашого міста і не просто формально. Виставка справді про нас, про наше місто. Вона відповідає стилю цього свята, його духу. Я думаю, що наші друзі, наші гості багато відкриють для себе про Луцьк саме споглядаючи ці твори. Учасники цієї виставки – люди по-справжньому закохані в історію… Олександр Дишко, є людиною, яка дуже тонко відчуває ці імпульси, цей поклик предків. І твори, які представлені сьогодні, виконані живою, трепетною, смертною рукою. Тут не додано жодної технології, жодної механічної речі», - зазначила вона.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що цього року День святкування нашого міста повернувся до тієї дати, коли його святкували раніше – у вересні.

«Ми вирішили, що економити на Дні міста не можна. Не можна його зводити разом із Днем Незалежності. Адже завтра на наше свято прийдуть студенти, молодь , школярі. Друга неділя вересня – це час, коли починається навчальний сезон, творчий сезон. І починається він із Дня міста, і символічно, що із цієї виставки», - зауважив посадовець.

Також Пустовіт додав, що завтра, на відзначенні Дня міста будуть присутні представники чотирьох країн, закордонних  та українських міст-партнерів.

«Нам є що показати. Нам є куди, з високо піднятою головою, їх повезти, і показати, що у нас в Луцьку – все на достойному рівні», - сказав він.

Опісля «офіційних» виступів, відвідувачі виставки мали можливість оглянути картини та поділитися враженнями від побаченого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, мистецтво, музеї, виставка, картини, Фото
В тему

Останні матеріали