7 Вересня 2018
Новини

У Луцьку створили перший тактильний бронзовий макет Луцького замку

У Луцьку створили перший тактильний бронзовий макет Луцького замку

Макет виконано у масштабі 1:200, його висота разом із постаментом 130 см.

Авторами макету є скульптори з м. Тернопіль – Дмитро Мулярчук та Володимир Кріса, які мають досвід у створенні подібних макетів. Інформує прес-служба міськради.

Протягом 2018 року з ініціативи управління туризму та промоції міста та ГО «Генерація успішної дії», за сприяння і кошти людей, які люблять своє місто, в рамках проекту «Доторкнись до свого міста» було створено перший тактильний бронзовий макет Луцького замку.

В Україні близько 50 000 незрячих людей, для яких пізнавальний туризм практично недосяжний. На жаль, сьогодні можна констатувати, що історичні та культурні пам’ятки Луцька для людей з інвалідністю практично недоступні. Людина з порушеннями зору не може уявити нічого з того, що знаходиться за межами його життєвого досвіду.

В багатьох містах світу, аби вийти із цієї ситуації, створюють зменшені бронзові копії історичних пам’ятників, які доступні для тактильного сприйняття.

З огляду на це і було створено бронзову копію Луцького замку, завдяки якій у незрячих людей з’явилася можливість відчути руками і отримати уяву про архітектурну форму, тактильно вивчити особливості архітектурного стилю, і, за допомогою шрифта Брайля, самостійно прочитати коротку довідку про Замок Любарта.

Відкриття макету розпочнеться о 18.30 8 вересня на площі перед Луцьким замком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, скульптури
В тему