7 Вересня 2018
Новини

У Луцьку 12 тисяч споживачів мають протерміновану заборгованість за воду

У Луцьку 12 тисяч споживачів мають протерміновану заборгованість за воду

Наближається опалювальний осінньо-зимовий період, і як наслідок кожен мешканець міста Луцька та навколишніх сіл отримуватиме дуже великі рахунки за теплову енергію та газопостачання.

Сума цих платежів займатиме в комунальному бюджеті більше 70% усіх нарахувань.

Для окремих споживачів, у яких недостатні доходи, в допомогу на оплату має прийти держава, надаючи адресну соціальну допомогу (субсидію) на оплату комунальних послуг. Але багатьом органи соціального захисту не призначать субсидію на опалювальний період.

Нагадаємо, відповідно до останніх внесених змін до Постанови Кабміну № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», органи соціального захисту населення не призначатимуть субсидію споживачам, які мають прострочену понад два місяці заборгованість за комунальні послуги.

Величина заборгованості значення не має, фактом є несплата або часткова оплата нарахувань за будь-які два розрахункові періоди (календарні місяці) і не залежить від терміну її винекнення.

Як інформує КП «Луцькводоканал», на сьогодні майже 12 тисяч споживачів мають протерміновану заборгованість за надані послуги з постачання холодної води та водовідведення.

Реєстр усіх без виключення боржників, які не розрахуються до 30 вересня 2018 згідно проведених нарахувань у попередніх періодах, підприємство надасть у відповідні органи соціального захисту для врахування ними в роботі під час розгляду справ на призначення субсидії.

Відмітимо, що наявність заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення зупиняє надання субсидії загалом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, водопостачання, борги, луцькводоканал
В тему