7 Вересня 2018
Новини

7 вересня - Всесвітній день знищення військової іграшки

7 вересня - Всесвітній день знищення військової іграшки

7 вересня – 250-й день року (251-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 115 днів.

Що ж відзначають 7 вересня?

Міжнародні:

Всесвітній день знищення військової іграшки. 7 вересня відзначається один з дуже неоднозначних днів, що мають міжнародний статус. Мова йде про Всесвітній день знищення військової іграшки. Ця дата стала відзначатися в 1988 році за ініціативою Всесвітньої Асоціації допомоги сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування. З ідеєю проведення всесвітнього дня, під час якого дітям пропонується відмовитися від військових іграшок, обміняти їх на інші (м'які, конструктори, настільні ігри, автомобілі, ляльки і т.д.), ця організація виступила в 1987 році. У наступному році ініціатива була почута в різних країнах і придбала цілий ряд прихильників, які з того моменту щорічно беруть участь в проведенні акцій відмови від військових іграшок.

Суперечка про те, чи завдає шкоди дитячій психіці і в якій мірі військова іграшка стала цілою темою для дискусій психологів. Кожен пам'ятає, як в дитинстві однією з улюблених хлоп'ячих ігор у дворі була «гра у війну». Хлопчики ділилися на групи і, бігаючи по двору, «стріляли» один в одного, ховалися, придумували різні дитячі військові хитрощі.

При правильному ставленні до гри хлопчик розвиває такі чоловічі якості, як сміливо, любов до Батьківщини, винахідливість, уміння захищати слабкого і т.д. Інша половина однозначно стверджує, що військова іграшка, особливо сучасна, детально копіює справжню зброю здатна викликати у дітей агресію, прищеплювати відношення до смерті і загибелі людей як до чогось буденного. У цій суперечці важко знайти істину, кожна зі сторін висуває свої аргументи, які мають право на існування.

Неоднозначним, правда виглядає і назва всесвітнього дня, що відзначається 7 вересня, в якому присутня фраза «знищення ... іграшки». Потрібно розуміти, що велику відповідальність в тому у що грають діти, несуть батьки, суспільство і держава.

Тому Всесвітній день знищення військової іграшки – це, перш за все, привід подумати про те, якими іграшками грають наші діти.

Всесвітній день поширення інформації про м'язову дистрофію Дюшенна

Національні:

Бразилія: День незалежності

Україна: День військової розвідки

Мозамбік: День перемоги

Вірменія: День інженерних та збройних сил

США: День салямі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, діти, зброя
В тему