6 Вересня 2018
Новини

Росіян побільшає в українських тюрмах

Росіян побільшає в українських тюрмах

Досі в Україні діяла лише адміністративна відповідальність для порушників держкордону зі сторони країни-агресора і це на п'ятий рік війни…

Верховна Рада ухвалила у першому читанні за основу законопроект №7017, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний перетин державного кордону України. Пише Українська правда.

За відповідну ініціативу нардепів від БПП Ірини Луценко та Артура Герасимова проголосував 241 народний обранець.

За словами Луценко, на п'ятий рік війни в Україні досі діє лише адміністративна відповідальність для порушників держкордону.

Тепер, згідно з документом пропонується встановити кримінальну відповідальність за перетинання державного кордону України особою, яка має громадянство держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора.

«Це стосується осіб, які мають намір нашкодити національним інтересам України і перетинають кордон будь-яким способом поза пунктами пропуску або в пунктах пропуску, але без відповідних документів», - йдеться в повідомлені.

Також, повідомляється, що таке діяння каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років.

За повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачатиметься відповідальність у формі позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а вчинення таких дій із застосуванням зброї – на строк від п’яти до восьми років.

У свою чергу голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін закликав не підтримувати проект і відправити його на доопрацювання, оскільки комітет має до нього низку зауважень.

Після обговорення  депутати більшістю проголосували за заначений законопроект.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія, закон, вру
В тему