6 Вересня 2018
Новини

6 вересня - Фестиваль фламенко

6 вересня - Фестиваль фламенко

6 вересня – 249-й день року (250-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 116 днів.

Що ж відзначають 6 вересня?

Національні:

Болгарія: День об'єднання

Пакистан: День оборони

Свазіленд: День незалежності

Чилі: День національної єдності

Іспанія: Фестиваль фламенко в Севільї. Фестиваль фламенко (Bienal de Flamenco) проходить в Севільї один раз кожні два роки і триває майже місяць. Перший відбувся в 1980 році. Відкриття фестивалю щороку доводиться на різні дати.

Фламенко – традиційний музично-танцювальний стиль, представлений десятками різновидів. Танці і пісні фламенко, як правило, супроводжуються грою на гітарі, ритмічним биттям в долоні, іноді – звуками кастаньєт. У 2010 році ЮНЕСКО присудила фламенко статус об'єкта Всесвітньої спадщини.

Колискою фламенко вважається Севілья, а фестиваль, який проходить тут один раз в два роки, фахівці називають одним з найбільш авторитетних заходів такого роду. У дні фестивалю сюди з'їжджаються любителі фламенко з усього світу, щоб побачити кращих артистів цього жанру.

Севілья вірна традиціям, тому ті виконавці, які хочуть привнести у фламенко будь-які новації, вважають за краще виступати на інших, більш ліберальних, сценах. Однак цю рису севільського фестивалю навряд чи можна назвати недоліком – адже де, як не тут, можна почути старий добрий фламенко? Особливо активних туристів порадує той факт, що фламенко в Севільї можна не тільки почути і побачити, а й «спробувати». Гостю міста не складе труднощів знайти академію, де швидко навчать основам танцю. Таких академій в місті відкрито безліч.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему