6 Вересня 2018
Новини

На Волині піп відмовився відспівувати померлу дитину, бо хрещена в Київському патріархаті

На Волині піп відмовився відспівувати померлу дитину, бо хрещена в Київському патріархаті

На ґрунті релігійних протиріч між різними патріархатами у служителів церкви стаються потьмарення.

У Волинській області в центрі скандалу опинився священнослужитель, котрий відмовився відспівати померлу від онкології дев’ятилітню дитину, бо дівчинка була охрещена в іншій конфесії – в церкві Київського патріархату. Про це йшлося у сюжеті ТСН.19:30.

Розігралася драма в селі Озеро. Священик відмовився відспівувати дитину з багатодітної родини ромів, а все через… конфлікт між УПЦ МП і УПЦ КП. Дівчинка дев’яти років на ім’я Регіна, що померла від раку, була хрещена в храмі Київського патріархату, тож у день похорону батюшка, який належить до УПЦ МП, навідріз відмовився звершити обряди над небіжчицею. Згорьовані рідні так і не змогли вмовити священнослужителя відспівати маленьку Регіну, тож мусили їхати по панотця в сусіднє село.

Цей обурливий випадок набув широкого розголосу. До Озера вирушили телевізійники. Ганна Чужук, бабуся покійної, розповіла на камеру: «Він каже: я не буду. Хай, каже, луцький вас, которий хрестив дитину, приймає. Де хрестили, каже, хай там і хоронять».

Взяли коментар і в самого «затятого» духівника Михайла Журомського, настоятеля місцевого храму, котрий відмовив людям у просьбі як належить провести мале дитя на той світ.  Каже, відмовився ховати дитину за церковним обрядом, бо «не бачив свідоцтва про хрещення». «Я кажу, чи взагалі вона хрещена. То вдома хрещена, то в Торчині, то в соборі, розумієте? Почали обманювати, я це відчуваю», – сказав батюшка.

Відзначимо, що  озерські парафіяни горою стоять за свого святого отця. І в один голос нарікають на родину, в якій померла дитина, що, мовляв, нікого із великого сімейства за роки проживання ромів в Озері у сільському храмі не бачили і разу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, релігія, поховання, Волинь
В тему