5 Вересня 2018
Новини

На Херсонщині в селища на кордоні з окупованим Кримом стягують лікарів

На Херсонщині в селища на кордоні з окупованим Кримом стягують лікарів

В населені пункти Преображенка та Чаплинка, що межують із анексованим півостровом, де зараз екологічне лихо, з’їжджаються лікарі з області.

Мешканців населених пунктів Херсонської області, що межують з анексованим Кримом, обстежують лікарі, яких скеровують сюди з усієї області. Фахівці медичної галузі прибули до селищ Преображенка та Чаплинка, аби обстежити місцевих жителів на предмет отруєння шкідливими хімічними викидами, які поширює завод «Кримський титан». Про це йдеться на сайті міста Херсона 0552.ua.

Відомо, що наразі на місці працюють чотири бригади медиків – по дві у Преображенці та Чаплинці. У першому смт людей оглядають на базі загальноосвітньої школи. Населення масово скаржиться на такі симптоми: першіння  та болі в горлі, діарею, сильний головний біль. Люди не сумніваються, що причиною такого кепського їхнього самопочуття є аварія на кримському заводі «Титан».

Крім цього, сільчани помітили на предметах надворі дивний наліт зеленого і коричневого кольору.

Начальник відділу освіти селищної ради Мадіна Бова зазначила: «Пов’язки школярі одягли вже 23 серпня. Для безпеки дітей у школах скоротили перерви та просимо мінімально перебувати на вулиці».

За словами лікаря загальної практики – сімейної медицини Лариси Костенко, оглянуто 320 осіб, з них у 20 дітей виявили симптоми отруєння «хімією». Після огляду їх повезуть до обласної дитячої лікарні, де візьмуть додаткові аналізи.

Окрім медиків, до селища приїхав керівник департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

«Індикатором забруднення є кількість звернень громадян до медичних закладів. Департамент вирішив відвідати прилеглі райони, аби проаналізувати ситуацію. Найбільша кількість скарг надійшла від мешканців селищ Олександрівка, Гаврилівка та Преображенка», – зазначив Короленко. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, екологія, отруєння, херсон
В тему