5 Вересня 2018
Новини

Українці заробляють більше за поляків

Українці заробляють більше за поляків

Українці заробляють у Польщі так само, як поляки.

Про це інформує «polradio.pl».

Згідно з опитуванням, 15% українських працівників у Польщі заробляє понад 800 євро на місяць.

Аж 3 з 4 трудових іммігрантів з України заробляє у Польщі понад 2,5 тис. злотих нетто (580 євро), йдеться у «Барометрі трудової імміграції – ІІ півріччя 2019 року». Найсвіжіше дослідження компанії Personnel Service підтверджує, що українські працівники заробляють у Польщі так само, а іноді навіть більше, ніж поляки на аналогічних посадах.

75% працівників з України заробляє у Польщі щомісяця понад 2,5 тис. злотих нетто, а 15% стверджує, що за свою роботу отримує понад 3,5 тис. злотих на місяць (814 євро), інформує RMF FM, цитуючи доповідь.

Майже 9 з 10 українських трудових іммігрантів на своє життя у Польщі щомісяця витрачає менш ніж 1 тис. злотих (232 євро). На досить невеликі витрати на життя впливають переваги, пропоновані польськими працедавцями, наприклад, безкоштовні проживання, харчування та Інтернет.

Водночас, як каже RMF FM Кшиштоф Інґльот з Personnel Service, українці працюють вже у кожній п’ятій фірмі в Польщі, а 17% має намір найняти українських працівників у найближчий рік. Він додає, що компанії, аби зберегти попередній рівень роботи, мусять пропонувати працівникам з України подбні як і полякам умови праці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, польща, україна, робота
В тему