4 Вересня 2018
Новини

По всій Європі неврожай на картоплю

По всій Європі неврожай на картоплю

Загальноєвропейський урожай картоплі цього року знизиться на 12%. Такий висновок у своєму прогнозі роблять аналітики Європейської Комісії.

Пишуть численні ЗМІ з посиланням на «sadyogrody.pl».

За їх інформацією, найсуттєвіше зниження врожаю картоплі очікується у європейського лідера з її виробництва – Німеччини. Воно складе щонайменше 25%. Німецький урожай цього року може стати найменшим за останні 28 років. За словами аналітиків, цьому посприяло, зокрема, скорочення площ під цією сільгоспкультурою.

Крім того, зазначається, що і Великобританія може зібрати на 15-25% менше плодів.

Скорочення врожаю відбудеться також у Бельгії та Голандії. Ці країни у поточному році зберуть на 12% менший урожай картоплі.

Нижчі врожаї картоплі будуть і у Польщі. За даними експертів Європейської комісії сусіди українців зберуть на 9,4% менше врожаю.

З цього приводу експерти Асоціації виробників картоплі Північно-Західної Європи (NEPG) висловлюють припущення, що ціни на картоплю цього року впродовж сезону виростуть.

Цікаво, що у липні фахівці Європейської комісії прогнозували зниження урожаю картоплі не більше ніж на 6%.

Нагадаємо, раніше Микола Гордійчук, директор селекційної компанії «Агріко Україна», висловлював припущення, що скориставшись недобором урожаю в Європі, Україна зможе отримати доступ на ринки Саудівської Аравії, ОАЕ, Північної Африки.

На противагу ЄС на українському ринку якихось несподіванок у вирощуванні картоплі цього року не очікується.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, європа
В тему