В Україні «національний салбургер» здорожчав майже у двічі
Асоціація постачальників торговельних мереж з’ясувала, як протягом року змінилася вартість українського бутербороду №1 – житнього хліба з салом.
Про це у Faceboоk повідомив генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Для того, щоб приготувати шматок хліба з салом, потрібно витратити 3,40 грн, при цьому минулого року такий бутерброд обходився українцям у 2,40 грн.
Для приготування українського «салбургера» нарізається хліб і сало шматочками по 40 гр. кожен.
На сьогодні цей смачний бутерброд обійдеться в середньому по країні 3,40 грн. Так, зокрема, 40 гр. чорного хліба коштує 0,70 коп., а 40 гр. сала – 2,70 грн.
У минулому році український «салбургер» вартував 2,40 грн. Тобто 40 гр. житнього хліба коштувало 50 коп., а 40 гр. сала – 1,90 грн.
За рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1гривню.
На сьогодні найдорожчий українській «салбургер» у Києві – 5,10 грн., а найдешевший - на Тернопільщині – 2,40 грн.
Тобто різниця складає більше, ніж у два рази.
Зауважимо, що цього року у Вінниці під час фестивалю сала, хліба і ковбаси приготували величезний бутерброд із салом у формі карти області.
На приготування рекордного бутерброда знадобилося близько 60 кг хліба, 25 кг сала, п’ять банок хрону, а ще паприка і часник.
Бутерброд у вигляді карти Вінницької області вийшов величиною більше 5 квадратних метрів.
Саме ця інформація надихнула експертів порахувати вартість українського бутерброда №1 – житнього хліба із салом.
"Сало з чорним хлібом - це (без перебільшення) гастрономічна гордість України", - констатував експерт Олексій Дорошенко.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.