4 Вересня 2018
Новини

В Україні «національний салбургер» здорожчав майже у двічі

В Україні «національний салбургер» здорожчав майже у двічі

Асоціація постачальників торговельних мереж з’ясувала, як протягом року змінилася вартість українського бутербороду №1 – житнього хліба з салом.

Про це у Faceboоk повідомив генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для того, щоб приготувати шматок хліба з салом, потрібно витратити 3,40 грн, при цьому минулого року такий бутерброд обходився українцям у 2,40 грн.

Для приготування українського «салбургера» нарізається хліб і сало шматочками по 40 гр. кожен.

На сьогодні цей смачний бутерброд обійдеться в середньому по країні 3,40 грн. Так, зокрема, 40 гр. чорного хліба коштує 0,70 коп., а 40 гр. сала – 2,70 грн.

У минулому році український «салбургер» вартував 2,40 грн. Тобто 40 гр. житнього хліба коштувало 50 коп., а 40 гр. сала – 1,90 грн.

За рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1гривню.

В Україні «національний салбургер» здорожчав майже у двічі

На сьогодні найдорожчий українській «салбургер» у Києві – 5,10 грн., а найдешевший - на Тернопільщині – 2,40 грн.

Тобто різниця складає більше, ніж у два рази.

Зауважимо, що цього року у Вінниці під час фестивалю сала, хліба і ковбаси приготували величезний бутерброд із салом у формі карти області. 

На приготування рекордного бутерброда знадобилося близько 60 кг хліба, 25 кг сала, п’ять банок хрону, а ще паприка і часник. 

Бутерброд у вигляді карти Вінницької області вийшов величиною більше 5 квадратних метрів. 

Саме ця інформація надихнула експертів порахувати вартість українського бутерброда №1 – житнього хліба із салом.

"Сало з чорним хлібом - це (без перебільшення) гастрономічна гордість України", - констатував експерт Олексій Дорошенко.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, ціни
В тему

Останні матеріали