3 Вересня 2018
Новини

У Харкові пенсіонерку у власній оселі атакувала хмара кажанів

У Харкові пенсіонерку у власній оселі атакувала хмара кажанів

Лилики лякають українців, бо ми не знаємо, як із ними поводитися.

Учора вночі у Харкові до помешкання літньої жінки влетіло одразу до шести десятків кажанів. Пенсіонерка пережила справжній шок, а тепер її квартиру від рукокрилих залітних гостей «чистять» спеціалісти.

Виклик до харківської служби із порятунку тварин надійшов із вулиці Дружби Народів в обласному центрі. У квартиру до літньої жінки залетіло одразу близько 60 кажанів. Як розповіла харків’янка поважного віку, спершу вона побачила на своєму балконі двох лиликів, і, уявлення не маючи, як чинити в таких ситуаціях, прочинила навстіж вікно, щоб летючі миші покинули приміщення. Та замість того у житло влетіла ціла хмара рукокрилих.

Як пишуть рятувальники тварин на своїй сторінці у «Фейсбук», «такі відкриті вікна кажани сприймають, навпаки, як заклик до хати. То ті двоє покликали своїх друзів, і за короткий час вони розподілилися по всій хаті».

Рятівники зняли і випустили у кватирку менше половини летючих ссавців. Решту ще належить зняти з предметів інтер’єру працівникам Центру реабілітації рукокрилих. На час «чистки» жінка вимушено переселилася до сина.

В обласній службі із порятунку тварин назвали прості правила безпечного поводження із залітними кажанами. По-перше, від небажаних гостей можна убезпечити себе москітною сіткою. Та  якщо вже сталося так, що миша залетіла, – зачиніть вікна і викличте рятувальників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, тварини, напад
В тему