3 Вересня 2018
Новини

«Секс продає»: харківських рекламників покарали за напівоголених жінок

«Секс продає»: харківських рекламників покарали за напівоголених жінок

Авторів дискримінаційної цифрової реклами із жінками, розміщеної у «Фейсбуку», покарали найбільш дієвим методом – гривнею.

У Харкові солідним грошовим стягненням покарали фірму за розповсюдження через соцмережі неоднозначної візуальної реклами, на якій зображені жінки у вкрай відвертому вбранні. 

На таку двозначну рекламу, розміщену у Facebook, поскаржилися в регіональне управління Держпродспоживслужби місцеві громадські організації. Про це інформує видання «Кореспондент», посилаючись на відповідне повідомлення Головуправління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Фірму, чию рекламу із зображенням жіночих тіл визнали дискримінаційною, притягли до відповідальності.

Повідомляється, що харківська консультаційна фірма, в порушення Закону України «Про рекламу», розмістила у «Фейсбуку» рекламну картинку із зображенням напівголих жінок з таким інформаційним полем: «Навчимо добре заробляти».

Як повідомили у відомстві, інформацію скерували в Індустріальний гендерний комітет з реклами для проведення незалежної експертизи. Відповідно до висновку експертів, проаналізована реклама є дискримінаційною: вона зображує і описує жінку як прикрасу і сексуальний об’єкт, містить натяки на сексуальність, нічим не пов’язані з продуктом, що рекламується. 

Із цього приводу в Держпродспоживслужбі підсумували: «Відповідно до закону про рекламу, передбачений штраф у розмірі п’ятикратної вартості розповсюдженої реклами».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, соцмережі, facebook, реклама, штрафи, жінки, дискримінація
В тему