3 Вересня 2018
Новини

3 вересня - День явлення Крішни

3 вересня - День явлення Крішни

3 вересня – 246-й день року (247-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 119 дні.

Що ж відзначають 3 вересня?

Міжнародні:

Джанмаштамі – День явлення Крішни. Шрі джанмаштамі (Krishna Janmashtami) – День явлення Крішни – це знамените ведичне свято, яке відзначається дуже широко в Індії і є всенародним (незважаючи навіть на віросповідання). Крішна являє абсолютне значення життя, яке знаходиться в основі світобудови за межами всього. Веди вважають Шрі Крішну Верховної особистістю бога, причиною всіх причин.

Вьясадев, мудрець просвітленого бачення і найбільший з істориків давнини, свідчив зростання неправедності в сім'ях тих, хто правив людьми близько п'яти тисяч років тому. Саме тоді прийшов Крішна, щоб нагадати людині про істинні цінності життя. Він відновив той безпосередній контакт з трансцендентальним Буттям, який може дати повноту кожному аспекту життя. Таке вчення вічної Істини, дане Крішною Арджуне в Бхагавад гіті.

Поступово це вчення стало забутим, тисячі років по тому навіть принцип Буття виявився затемненим помилковими віруваннями, які прославляли тільки відносні аспекти життя. «Великий проміжок часу, – каже Крішна, – ось причина такої втрати мудрості». Крішна з'явився в Аштамі (8-й місячний день), коли Чандра (Місяць) йшов на спад. Коли настав час Його народження, всі планети зайняли найсприятливіше становище. У цей момент всюди встановилася сприятлива атмосфера миру і процвітання. У небі видно було сприятливі знаки, а на землі людей запанувало щастя. Крішна, хоча і є джерелом матеріального творіння, Він ніколи не стикається з матерією і є в своєму первісному духовному тілі, що складається з вічності, знання і блаженства.

Національні:

Австралія: День прапора

Іран: День боротьби з англійської інтервенцією

Катар: День незалежності

КНР: День Перемоги над Японією

Росія: День солідарності в боротьбі з тероризмом

Сан-Марино: День заснування республіки

Туніс: День руху за незалежність

Канада: День торгового флоту

Молдова: День Національної армії

Китайська Республіка: День збройних сил Тайваню

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему