2 Вересня 2018
Новини

17 років в’язниці американець оцінив у 1,1 млн доларів

17 років в’язниці американець оцінив у 1,1 млн доларів

Американець Річард Ентоні Джонс вимагає від штату Канзас компенсацію в розмірі $ 1,1 млн через те, що був засуджений на 17 років за злочин, який скоїв дуже схожий на нього чоловік. Відповідну заяву було подано у Десятий судовий окружний суд штату, – повідомляє сайт «yaizakon» з полиланням на «fox6now».

Злочин, в якому звинуватили Джонса, було скоєно в 1999 році. На парковці поруч з магазином Walmart на жінку напав невідомий чоловік і спробував відібрати у неї гаманець. Жертва пручалася, і тоді зловмисник вихопив її мобільний телефон.

В результаті нападу жінка впала і отримала невелику травму, а злочин було класифіковано як пограбування з обтяжуючими обставинами. Свідки події запам'ятали номер машини нападника, зовнішність та ім'я – Рік.

Прибулі на місце злочину слідчі по номерному знаку автомобіля виявили адреса, однак з якоїсь причини не заарештували людину, яка там жила, а повернулися до відділку і по базі розшукали раніше судимого, Джонса, який підпадав під опис.

При цьому у молодої людини було чітке алібі на час скоєння пограбування. Він знаходився в будинку своєї знайомої, яка відзначала день народження, і його там бачили кілька людей. Весь наступний день він допомагав дівчата з прибиранням.

Однак ні слідчих, ні присяжних даний факт не збентежив. Його засудили до 19 років позбавлення волі. Джонс подавав апеляцію на вирок, але його залишили в силі. Тоді чоловік звернувся в проект Midwest Innocence Project, який є партнером проекту «Невинність» Університету Канзасу.

Фахівці організації змогли вистежити того, хто скоїв злочин. Ним виявився Ріки Лі Амос, який був вражаюче схожий на Джонса і жив за адресою, до якої було прив’язане авто.

Фотографії обох чоловіків були представлені свідкам, які, побачивши схожість Амоса і Джонса. Свідки не змогли точно сказати, хто саме здійснив злочин. В результаті суд звільнив Джонса з в'язниці в червні 2017 року. При цьому залучити Амоса до відповідальності неможливо через закінчення терміну давності.

Тепер Джонс вимагає компенсацію за кожен проведений в ув'язненні рік, а також пільг для здоров'я, допомоги в галузі освіти двох його дочок, компенсації за гонорари адвоката і офіційного визнання його невинності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, кримінал
В тему