1 Вересня 2018
Новини

Як у Луцьку свято Першого дзвоника відзначила гімназія імені Василя Сухомлинського

Як у Луцьку свято Першого дзвоника відзначила гімназія імені Василя Сухомлинського

У луцькій гімназії № 14 імені Василя Сухомлинського відбулося свято Першого дзвоника.

Директор навчального закладу Марія Кардаш привітала присутніх зі святом Першого дзвоника початком нового учбового року. Вона побажала, щоб він був щасливим, добрим, вдалим, щирим, під мирним небом.

Найперше директор звернулася до найменших здобувачів знань – першокласників.

«Ви особливі. Діти ХХІ століття. Ви надзвичайні. Сьогодні ми з любов'ю і радістю приймаємо вас у нашу гімназійну родину. І напевно ви особливі ще й тому, що ви даєте старт новій українській школі. Ви будете навчатися по-новому, вас будуть навчати вчителі, які самі уже перевчилися по-новому. І нова українська школа змінює всіх учнів. Я очікую від вас хороших успіхів у навчанні., будьте впевненими, дерзайте,відкривайте нове, незвідане щодня. Пам'ятайте, що з вами поруч буде завжди найкраща у світі перша вчителька, ваші тато і мама, дідусь і бабуся і ми всі разом подолаємо оцю нелегку стежку країни знань», - наголосила Марія Кардаш та додала, що особливим сьогодні є день і для випускників, адже перший дзвоник у гімназії для них сьогодні прозвучить востаннє.

Очільниця навчального закладу розповіла, що цьогорічні випускники гімназії загалом добре склали незалежне зовнішнє оцінювання. Усі п’ятдесят колишніх учнів стали студентами кращих вузів України, а троє поступили закордон.

«Мені приємно сказати що наша золота медалістка, чотириразова переможниця інтелектуальних змагань в Україні Яна Романенко, яка склала зовнішнє оцінювання на 200 балів отримала стипендію Президента України. Переважна більшість наших випускників будуть навчатися на державній формі навчання» , - зауважила Марія Кардаш.

Директор школи додала, що цього року за кошти міського бюджету вдалося придбати у школу одномісні парти, дидактичні матеріали,комп’ютерну техніку, зробити ремонти.

«Цього року міською радою було виділено найбільше коштів за всі роки існування нашого закладу. А також я не можу обминути ще однієї дати – сьогодні виповнюється рівно 40 років, коли гостинно відчинило двері ось це приміщення чотирнадцятої, тоді ще школи. Невпізнанно змінилися класи,зміцнів і став високопрофесійним педагогічний колектив, про гімназію знають далеко за межами нашого міста і області. Гімназія входить у сотню кращих закладів України», - розповіла Марія Миколаївна.

Гімназисти привітали присутніх піснями та танцями, а депутата Луцької міської ради подарував навчальному закладу принтер.

Після завершення святкової лінійки, учні пішли на свій перший, у цьому навчальному році, урок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, в регіоні
В тему