28 Серпня 2018
Новини

У Рівному Леся Горліс-Горська, яка приїхала зі США, презентувала книги батька Юрія Горліс-Горського

У Рівному Леся Горліс-Горська, яка приїхала зі США, презентувала книги батька Юрія Горліс-Горського

Юрій Горліс-Горський непересічна постать в історії української літератури – його історико-документальний роман «Холодний Яр» став культовою книгою для багатьох українців.

У 1946 році письменник загинув у таборі для переміщених осіб німецького містечка Новий Уль. Тоді, його єдині донечці Лесі було усього лиш два дні. Нині Леся Юріївна мешкає у Сполучених Штатах Америки, пише вірші та популяризує творчу спадщину свого батька.

Днями, донька відомо письменника відвідала Рівне де презентувала книги батька та свої власні. Для Горських Рівне особливе місто, адже саме тут народилася мама Лесі Юріївни. У Рівному Галина Талащук (мама) і познайомилася з Юрій Горліс-Горським.

«Чому я приїхала цього разу? Бо я живу в Америці і вже думала, що ніколи не приїду, але я прочитала Горського поезію і вона мені так сподобалась, що я вирішила її видати. Це головна книжка на презентації», - каже Леся Горліс-Горська.

Якщо представлені на презентації книги видавалися і раніше, то збірник «Тюремної поезії» було надруковано вперше.

Окрім того, Леся Юріївна наголосила, що презентує автентичний роман «Холодний Яр», адже як зазначає жінка роман, який було видано у 2010 році в Україні не відповідає оригіналу.

«Моя мама була невдоволена. І я теж. Тоді я знайшла твір в оригіналі і почала видавати», - розповідає поетеса Леся Горліс-Горська. - «Це зовсім фальшива книга. Я показую усім ці зміни. Ось зовсім інше. Не можна так робити,  тому я тут».

Окрім того Леся Юріївна презентувала книги батька -  «Отаман Хмара» (1934), «Ave Dictator» (1941), а також власні книги – «Козак із зірок», збірник поезій.

Вікторія Малецька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, презентація, книги
В тему