27 Серпня 2018
Новини

У Молдові поліція розігнала протестувальників

У Молдові поліція розігнала протестувальників

Сьогодні вранці у День незалежності Молдови, поліція розігнала маніфестантів, які протестувати в центрі Кишинева. Вони залишилися на ніч і встановили близько 20 аметів.

Про це пише видання NewsMaker.

Як розповів виданню заступник голови партії «Платформа Гідність і Правда» DA Олександр Слусар, о 5 ранку до площі приїхали 15 автобусів поліції. Через годину вони перекрили рух в центрі і оточили людей, які сиділи біля пам'ятника.

Після цього співробітники поліції Dialog Politia через мегафон зачитали розпорядження мерії про те, що 27 серпня на цьому місці заплановано офіційні заходи і це анулює будь-які інші домовленості.

«Було сказано, що в разі непокори передбачена насильницька евакуація. Після переговорів - ми взялися за руки, нас було 70 осіб - після цього поліцейські стали по одному витягати (людей – Ред.) за кордон, особливо поводилися жорстоко з жінками. Викручували руки, тягли за ноги», - сказав Слусар.

Нагадаємо, 26 серпня у центрі Кишинева вийшли одразу дві акції протесту: одна - проти чинної влади, інша – прихильників партії "Шор" і противників підвищення цін на бензин.

Учасники багатотисячного антиурядового мітингу, який відбувся у неділю в Кишиневі, прийняли резолюцію з вимогою відставки уряду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, мітинги, поліція
В тему