23 Серпня 2018
Новини

Гройсман пояснив ситуацію зі збільшенням ціни на газ

Гройсман пояснив ситуацію зі збільшенням ціни на газ

Перебуваючи у Луцьку, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів про ситуацію і причини підвищення ціни на газ.

«З минулого липня є зобов’язнання, яке було взято багато троків тому, про те що ціни будуть зростати, якщо будуть зростати світові тарифи. Насправді я вже рік цю ситуацію стримую. Сьогодні в промисловості газ коштує приблизно біля 11 тисяч, а ми обмежили ціну до 7 тисяч. Зараз постає питання, щоб зробити чергове підвищення і сьогодні ми маємо достатньо непросту, але професійну дискусію, я стаю тут на позиції збалансування в першу чергу інтересів України і її громадян. Вчора на уряді я дав абсолютну розлогу, чесну відповідь про те, що відбувається зараз в Україні і чому ми маємо підвищувати ціну на газ. Це є вимога і вона виникає тому, що нам потрібна робота із зовнішніми запозиченнями тільки з однією метою. Я наголошую на тому, що в 2005 році по 2013 рік уряди тих часів запозичили 50 мільярдів доларів, через які ми витрачаємо 5 мільярдів доларів щороку  на обслуговування  – це серйозна проблема для України, - зазначив Гройсман.

Він також розповів, що є варіант вирішення цього питання.

«Один і з варіантів, такий: ми працюємо за світовим банком, залучаємо кошти, перепозичаємо їх, продовжуємо терміни погашення і за 10 років ми його зводимо в нуль за рахунок зростання національної економіки, за рахунок того, що Україна вивільниться з цих економічних кайданів, тоді ми абсолютно ситуацію стабілізуємо. І тому ця вимога є на порядку денному. Ми з цим працюємо. Я розумію, що люди його сприймають категорично, негативно, я і сам це так сприймаю, але між двома поганими рішеннями, я виберу те, яке найменше буде шкодити українським громадянам», - наголосив Глава Уряду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, володимир гройсман, газ, тарифи, Політика
В тему