21 Серпня 2018
Новини

Українські спортсмени знову вразили світ: везуть додому більш ніж 100 медалей

Українські спортсмени знову вразили світ: везуть додому більш ніж 100 медалей

Національна паралімпійська збірна команда з плавання – перша в Європі.

Національна паралімпійська збірна команда з плавання яскраво виступила на чемпіонаті Європи з плавання, що з 13 по 19 серпня проходив в м. Дублін, Ірландія. Пише paralympic.org.ua.

 «Нашій команді вдалось показати справжній український результат: 106 високих нагород, серед яких 33 золоті, 44 срібні та 29 бронзових медалей та перше місце (вже другий раз поспіль) в Європі!», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, у змаганнях  взяли  участь  близько 500 спортсменів з 40 країн світу.

Другою у медальному заліку стала команда Італії, яка виборола 72 медалі, з яких 28 золотих, 23 срібних та 21 бронзових.

Третє місце посіла команда Великобританії - 55 нагород, 20 золотих, 18 срібних та 17 бронзових. 28 країн Європи вибороли медалі цього чемпіонату.

Від команди України виступило 48 спортсменів (33 чоловіки та 15  жінок) з 13 областей України: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська та м.Київ.

Це найбільше за всю історію участі в чемпіонатах Європи з паралімпійського плавання представництво українських спортсменів.

36 спортсменів з 48 повертаються в Україну з високими нагородами, 19 з них - зі званням чемпіонів Європи. У команді - 9 мультимедалістів з кількома золотими нагородами.

Найвдаліше від команди України виступила Єлизавета Мерешко (у цілому та серед жінок), вона виборола 5 золотих та 3 срібні нагороди (1 золота та 1 срібна медалі, з яких - у естафеті), серед чоловіків найкращим став  Денисенко Ярослав - у його доробку 5 золотих та 2 срібні нагороди (1 золота медаль з яких - у естафеті).

Цей чемпіонат Європи був досить щедрим на рекорди: усього представниками 40 країн було побито 22 рекорди світу та 31 - Європи. Серед них яскравою рекордною сторінкою стала Україна: 6 рекордів світу (2 з них - у естафетах) та 8 рекордів Європи.

До речі, саме на цьому чемпіонаті було переглянуто класи спортсменів та відбулось об'єднання деяких класів (найважчого з менш важким, що не могло не відобразитись на результаті). Так, найважче серед українських спортсменів видалось Колю Антону - його найважчий клас було об'єднано, але попри все він зміг вибороти бронзову нагороду.

А ще - вперше за всю історію участі в чемпіонаті Європи українські спортсмени відчули таку потужну підтримку української діаспори. Усі були приємно здивовані - адже ірландська українська діаспора підтримувала команду щодня - від прильоту до прощання з чемпіонатом Європи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рекорди
В тему

Останні матеріали