21 Серпня 2018
Новини

«Скоро до школи»: луцьким дітям учасників АТО вручили шкільні портфелі

«Скоро до школи»: луцьким дітям учасників АТО вручили шкільні портфелі

У Луцьку відбулася благодійна акція з вручення учнівських портфелів та шкільного приладдя дітям учасників АТО, які цього року підуть у перший клас «Скоро до школи».

Проект втілила Луцька міська рада спільно із ПрАТ «СКФ Україна».

На захід запросили 50 першокласників, 11 дітей, батьки яких загинули у зоні АТО та 15 дітей учасників АТО.

Луцька міська рада проводить акцію уже восьмий рік поспіль.

За словами директора міського центру соціальних служб для сім'ї,дітей та молоді Ліни Галан, в минулі роки було набагато менше було першокласників: 11 , 25 діток, «а нинішній рік найурожайніший».

За словами Генерального директора ПрАТ «СКФ Україна» Володимира Цибульського, акція «Скоро до школи» -  це постійний проект.

«Категорії дітей – це діти, насамперед лучан, загиблих в АТО, діти учасників АТО. Усього 76 дітей. І з них левова частина – першокласники. В цьому році витрати на проект склали 100 000 гривень. В минулому році було більше, бо більше дітей - 120 тисяч гривень», - зауважив він.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт подякував Володимиру Цибульському та його колективу за постійність і сталість їх благодійної місії, яку вони проявляють та виконують і реалізовують в нашому місті.

«Хочу сказати, що сьогодні, дивлячись на ці гарні ранці, які будуть подаровані нашим героям сьогоднішнього дня, майбутнім першокласникам, з такими портфелями потрібно вчитись тільки на відмінно. Бажаю усім нашим першокласникам гарного навчання, гарних знань. Щоб вони раділи самі своїм успіхам та тішили рідних», - зауважив посадовець.

До слова також запросили технічного директора ПраТ «СКФ Україна» Норберта Штрунка.

Володимир Цибульський наголосив, що Норберт завжди відгукується на потреби, які є в нашому суспільстві та з розумінням ставиться до проблем інших, тих хто потребує допомоги.

«Для мене дуже приємно перебувати тут. Минулого року я перший раз відвідав такий захід. Діти – це наше майбутнє. Для мене велика приємність, що ми можемо долучитися та підтримати діток, але перше вересня – це не тільки відповідальність для дітей, але й звичайно для батьків, бабусь, дідусів. Великим викликом є те, щоб наші діти в майбутньому захотіли залишитися в нашій державі . Це також відповідальність держави, щоб надати молодому поколінню такі умови, щоб вони захотіли тут залишитися», - висловив думку Норберт Штрунк.

На завершення зустрічі Володимир Цибульський, Норберт Штрунк та Григорій Пустовіт вручили дітям портфелі та шкільне приладдя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, ато, діти
В тему