20 Серпня 2018
Новини

У Луцьку будинки ремонтуватимуть за «депутатські кошти»?

У Луцьку будинки ремонтуватимуть за «депутатські кошти»?

В обласному центрі Волині, в округах без депутатів, гроші на ремонт будинків витрачатимуть на умовах «співфінансування».

Про це стало відомо сьогодні під засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами, директора департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової, зараз діють дві програми, згідно з якими можна здійснювати ремонтні роботи житлових будинків на умовах співфінансування -  для ОСББ діє система 70% на 30%, а для інших будинків – 60% на 40%.

Проте сьогодні виник спір чи виділяти «депутатські гроші» на ремонти таких будинків, там паче у Луцьку є округи без депутатів.

Спочатку запропонували здійснювати ремонтні роботи на умовах співфінансування за системою 60% на 40%, аби всі мешканці були у рівних умовах і змогли отримати кошти з бюджету.

Депутат міської ради та голова комісії Андрій Козюра наголосив, що уже подано понад 40 заяв на ремонт будинків.

«І що тепер людям, треба шукати додаткові кошти? Нас просто не зрозуміють. Я пропоную не рекомендувати сесії приймати цей проект рішення, або визначити таку форму оплати з 1 січня 2019 року», - зазначив він.

Обговоривши питання, члени комісії вирішили все ж погодити проект  рішення, але останню крапку в цьому питання поставить сесія.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцька міська рада, депутати
В тему