17 Серпня 2018
Новини

Підсумки ЗНО-2018: дівчата склали іспит з української утричі успішніше за хлопців

Підсумки ЗНО-2018: дівчата склали іспит з української утричі успішніше за хлопців

Рідну мову в цій країні знають краще жінки? Юнаки легковажать вивченням української, бо не планують вступати на «гуманітарні» спеціальності?

Напередодні, 16 серпня, Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив результати зовнішнього незалежного оцінювання-2018. Для журналістів навіть провели із цього приводу офіційну прес-конференції про підсумки ЗНО-2018. І ось на заході, організованому для преси, директор УЦОЯО Вадим Карандій повідомив цікаву річ: в гендерному розрізі, українські школярки склали іспит із української мови та літератури втричі краще за школярів, і щороку тенденцію розриву рівня знань із рідної мови між статями поглиблюється.

«Можемо сказати уже певні абсолютно чітко дані щодо якості саме з української мови. Тому що цим іспитом було охоплено всіх без винятку випускників загальноосвітніх закладів…Наступний факт, який фіксується за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови – це гендерна диспропорція. Результати дівчат є набагато кращі, ніж у юнаків. З української мови результати високого рівня дівчата здобувають втричі більше, ніж це роблять хлопці. Причому, якщо проаналізувати подібні дані відносно попереднього року, то ми зараз бачимо погіршення цієї диспропорції…» – заявив Карандій.

Відзначимо, що «Українська мова та література» був предметом, обов’язковим для проходження ЗНО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, освіта, зно, абітурієнти, українська мова
В тему