17 Серпня 2018
Новини

У Луцьку подорожчає вода

У Луцьку подорожчає вода

У Луцьку піднімуть тарифи на водопостачання та водовідведення.

Про це стало відомо у ході відкритого обговорення щодо встановлення тарифів централізованого водопостачання та водовідведення на 2018 , а також щодо встановлення тарифів на централізоване постачання холодної води у КП «Луцькводоканал».

За словами першого заступника директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, сьогодні відбувається обговорення не наших рішень, а постанов та проектів рішень Національної комісії регулювання та енергетики.

Процес збільшення тарифу розпочали ще в березні цього року, а зараз відбувається його завершальний процес.

«Ми не переглядаємо тариф, а лише його коригуємо. І робимо це з об’єктивних чинників. Оскільки структура нашого тарифу досить проста електроенергія, заробітна плата, податки, сіль і фактично паливно-мастильні матеріали, то у разі, якщо на ці чинники впливає певний фінансовий і ціновий фактор, то і відповідно збільшується собівартість наших робіт. Ми не можемо працювати собі в збиток, тому що майже повністю на 98% відсотків ми залежні від того тарифу, який нам оплачують люди. Щоб провести всі розрахунки з нашими контрагентами, сплатити всі податки, заплатити людям заробітну плату і щоб місто мало воду».

Віктор Гуменюк розповів про основні чинники, які призвели до коригування тарифу.

«Збільшення мінімальної заробітної плати – це прогнозована була річ. Мінімальна заробітна плата збільшена. Ми повинні ці зобов’язування виконувати. Тому цей фактор. Він збільшує фонд оплати праці відповідно він тягне за собою навантаження на тариф. Інший вагомий чинник – це збільшення бази оподаткування по розміру ставок збору за спеціальне користування водними ресурсами. Оскільки ми використовуємо воду, ми її добуваємо, очищаємо, подаємо, відповідно держава встановлює певний податок на це. В цьому році ми його переглянули, збільшили. Відповідно ми отримали навантаження на тариф. Це збільшення на 16,8%. Тому ми повинні податки платити і від цього нікуди не втекти. Ми це робимо, відповідно воно повинно бути закладено в тариф. Також відбулося збільшення вартості простої солі, яку ми використовуємо. І ми теж повинні цю річ враховувати. Дуже суттєва для нас позиція – це електроенергія. В структурі тарифу вона займає майже 40%. Навіть більше, ніж фонд оплати праці. Ціна на електроенергію піднялася на 12,3% порівняно із тією, що закладена була в тариф, за яким ми зараз розраховуємося. За рахунок цього підвищення, з початку року ми вже маємо понад три мільйони».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, тарифи, вода, луцькводоканал
В тему

Останні матеріали