14 Серпня 2018
Новини

14 серпня - День Незалежності Пакистану

14 серпня - День Незалежності Пакистану

14 серпня – 226-й день року (227-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 139 днів.

Що ж відзначають 14 серпня?

Національні:

Пакистан: День Незалежності. Свято День Незалежності Пакистану відзначається в другій декаді серпня. Приурочене набуттю суверенітету у 1947 році. Святкування проходять культурно-масовими заходами, церемоніями підняття прапора, зміною варти біля мавзолею Мухаммада Алі Джини.

Що ж варто знати про цю країну?

  • Напевно більше половини всіх футбольних м’ячів у світі зроблені в Пакистані, хоча один з двох найпопулярніших видів спорту – крикет, а другий – хокей на траві, вид спорту номер 1 в країні і найуспішніший для пакистанських спортсменів. Сквош так само досить популярний серед пакистанців. У країні офіційно визнається тільки одна релігія - іслам і для спортсменів Пакистану притаманні всі ознаки Південно-азіатського спортивного руху. Вони вважають за краще командні види спорту і єдиноборства з конкретно визначенною гендерною перевагою чоловічих видів над жіночими.
  • Незважаючи на це, пакистанська дівчина Малала Юсафзай – наймолодший лауреат Нобелівської премії, вона не єдине юне дарування Пакистану. Вундеркінд Шофан Тхобані у віці восьми років став сертифікованим фахівцем корпорації Microsoft.
  • Примітно, що один з місцевих філантропів, на ім’я Абд-ус-Саттар Едхі, через рік після утворення держави Пакистан заснував найбільшу добровільну організацію швидкої допомоги в світі. Служба забезпечує безкоштовну диспансеризацію, благодійні їдальні та освітні програми для медсестер, допомогу в ритуальних процедурах.
  • Територія Пакистану в III-II століттях до нашої ери була центром Індуської цивілізації. Тут розташована гора Чогорі – друга за висотою гірська вершина в світі, яку досі нікому не вдалося підкорити в зимовий період, а через Хунжерабський перевал на північному сході країни проходить Каракорумське шосе – сама високогірна дорога в світі, яку побудували по стародавньому маршруту Великого шовкового шляху.
  • Зараз в світі Пакистан, з населенням понад 187 млн. людей, має не дуже хорошу репутацію. Країна потерпає від тероризму, в ній низький рівень життя укупі з процвітаючою корупцією, держава як і раніше обтяжена великими витратами на утримання ядерної зброї.

Португалія: День народження португальської кориди

Абхазія: День пам’яті захисників вітчизни

Зімбабве: День сил оборони

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, пакистан
В тему

Останні матеріали