10 Серпня 2018
Новини

Померла Тамара Дегтярьова

Померла Тамара Дегтярьова

Найстарша актриса театру «Современник» Тамара Дегтярьова померла у Москві. Про це «РІА Новини» повідомили в четвер, 9 серпня.

Дегтярьовій було 74 роки. Точна причина смерті не відома. Проте деякі джерела стверджують, що Тамара Василівна померла в результаті зупинки серця, викликаної діабетом і проблемами з судинами.

Представники «Современника» уточнили, що артистку «перемогли хвороби, з якими вона мужньо боролася». Місце і час прощальної церемонії і поховання будуть названі пізніше.

Тамара Дегтярьова народилася у 1944 році. Закінчила Вище театральне училище імені Щепкіна. З 1970-го служила в «Современнике».

У 2012-му актрисі ампутували ногу через проблеми з судинами і серйозну травму коліна. Після операції вона продовжила виступати в театрі на інвалідному кріслі.

Дегтярьова також знімалася у кіно. Зокрема, вона виконала роль Агати Савельєвої в багатосерійній драмі «Вічний поклик». За неї вона отримала державну премію СРСР. Крім цього, актриса зіграла в «Розклад на післязавтра», «Нюркіне життя», «Світло у вікні» та «Шукаю людину».

У 2005 році Дегтярьова отримала звання народної артистки Росії.

Нетривалий час була дружиною театрального режисера Юрія Погребнічко. Жила одна, дітей не було.

У прес-службі театру також підкреслили, що за життя артистка хотіла кремації власного тіла. Остаточне рішення з цього питання, втім, будуть приймати її близькі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, шоу-бізнес, театр, кіно, смерть
В тему