9 Серпня 2018
Новини

Як «трусять» волинські підприємства, які не сплачують зарплату працівникам

Як «трусять» волинські підприємства, які не сплачують зарплату працівникам

Лідером з несплати заробітної плати в області стабільно лишається ДП «Волиньвугілля». Заборгованість підприємства уже перейшла межу у мільйон гривень.

Про це стало відомо 9 липня, під час прес-конференції, на якій підбивали підсумки роботи державної виконавчої служби Волині за липень 2018 року.

Начальник Головного управління юстиції у Волинській області Олег Тимченко повідомив, що протягом року в області перебувало на виконанні 173 виконавчі провадження щодо несплати зарплат на суму понад 4 мільйони гривень.

Як уже зазначалося, найбільшими боржникам з виплати зарплат є ДП «Волиньвугілля». Сума заборгованості становить 1,13 мільйона гривень.

Друге місце займає ДП «Шахта №1 Нововолинська» – понад 641 тисяча гривень

ДАК «Хліб Україна» - 116 тисяч.

Ковельський міський культурно-просвітницький центр – понад 50 тисяч гривень.

Всього з початку року з підприємств-боржників на користь працівників стягнули 1 мільйон 309 тисяч гривень заборгованості з виплати заробітної плати. Лише за липень сума стягнення становить 232 тисячі гривень.

«Неприпустиме явище, коли підприємство боргує гроші працівникам. Це одне з найбільших порушень з боку керівника підприємства», – наголосив Олег Тимченко.

Також державні виконавці стягують з боржників виконавчий збір. Так, протягом цього року до бюджету області надійшло 7 мільйонів 400 тисяч гривень виконавчого збору. Лише за цей місяць – понад 853 тисячі гривень.

«Думаю, це хороший результат. Ці гроші підуть на виплату пенсій і зарплат», – зазначив заступник ГТУ юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Антон Кустик.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, борги
В тему