9 Серпня 2018
Новини

Як на Волині «щемлять» неплатників аліментів

Як на Волині «щемлять» неплатників аліментів

Всього з початку року державні виконавці стягнули з неплатників аліментів майже 48 мільйонів гривень. Причому, лише за липень ця сума становить понад 4,5 мільйона гривень.

Про це стало відомо під час прес-конференції, на якій підбивали підсумки роботи державної виконавчої служби Волині за липень 2018 року.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Олег Тимченко нагадав, що відповідальність за несплату аліментів цьогоріч значно посилили.

«На сьогодні в області зареєстровано майже 11 тисяч виконавчих проваджень на стягнення аліментів. Ці боржники зараховані до так званої дошки ганьби. Їм обмежили право виїзду за кордон, право керувати авто, полювати. Вже з початку року вдалося стягнути майже 48 мільйонів гривень. З них – 26 мільйонів стягнуто саме після посилення відповідальності за несплату аліментів», – розповідає Олег Тимченко.

Чиновник додає: серед найзлісніших неплатників є ті, які умисне ухиляються, і ті, які не мають можливості сплачувати, бо не працюють. Попри все, сума кожного місяця нараховується, тож держвиконавець в «перспективі» має право описати майно боржника, провести його оцінку і передати до системи електронних торгів арештованого майна. Майно продається і кошти скеровуються на користь дитини. Якщо боржник «голий-босий», йому доведеться добряче попітніти на суспільно-корисних роботах.

Антон Кустик – заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби, повідомив найбільші суми, які стягнуті протягом липня по виконавчих документах щодо несплати аліментів. Зокрема:

  • 70 290,34 грн. – Другий відділ ДВС міста Луцьк.
  • 61 065 – Перший відділ ДВС м. Луцьк
  • 47 000 – Перший відділ ДВС м. Луцьк
  • 53 042 – Перший відділ ДВС м. Луцьк
  • 33 521,35 – Другий відділ ДВС м. Луцьк.
  • 69 880 – Ківерцівський районний відділ ДВС.
  • 62 733,33 – Любешівський районний відділ ДВС.
  • 62 190 – Володимир-Волинський міськрайонний відділ ДВС
  • 49 612,90 – Нововолинський відділ ДВС.
  • 44 898 – Ковельський міськрайонний відділ ДВС
  • 30 835 – Нововолинський міський відділ ДВС.

Вже з 29 серпня, як зазначив Кустик, відповідальність за несплату аліментів ще більш посилять. Зокрема, якщо боржник не платитиме аліменти протягом 1 року, йому доплюсують ще 20 відсотків від загальної суми заборгованості. Якщо ж не платитиме 3 і більше років, матиме ще плюс 50 відсотків.

Також Кустик наголосив, що згідно зі статистикою Волинська область займає 2 місце в державі зі стягнення заборгованостей із заробітної платні і аліментів.

«Ніколи раніше Волинь не мала такий високий результат. По всім іншим показникам ми займаємо 6 місце», – додав чиновник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, аліменти
В тему