8 Серпня 2018
Новини

На Волині скандальний ресторан відомого нардепа знову потруїв людей: що відомо про стан постраждалих

На Волині скандальний ресторан відомого нардепа знову потруїв людей: що відомо про стан постраждалих

7 серпня виявилося дуже спекотним днем для медпрацівників інфекційної лікарні в Луцьку. «Швидка» за «швидкою» звозила людей із отруєнням в цей медичний заклад. Як виявилося згодом, усі постраждалі – гості з весілля, яке відбулося цими вхідними, 5 серпня, у скандальному ресторані «Садиба на джерелах», що у селі Ромашківка Ківерцівському районі, де за тиждень до цього на весіллі отруїлися майже 30 людей…

Заступник головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба розповідає: «Перші пацієнти почали поступати 7 серпня в обідню пору. Симптоми у всіх ідентичні: висока температура, блювання, діарея, загальна слабкість…

ан відомого нардепа знову потруїв людей: що відомо про стан постраждалих

– Як ми з’ясували, всі ці пацієнти перебували 5 серпня на святкуванні весілля в ресторані «Садиба на джерелах». Загалом на сьогодні маємо 10 госпіталізованих людей, серед них одна дитина. Крім того, ще 6 хворих, з них одна дитина, від госпіталізації відмовилися. Навіть попри те, що їхній стан був середньої важкості. Але ж ми не можемо примусити людей лишитися у нас в лікарні. Їх обстежили, взяли аналізи на бакпосів. Ними буде займатися амбулаторна служба, – розповідає Любов Серба.

Читайте також: Повторне отруєння у Джерелах на Волині: в інфекційній лікарні 10 нових жертв

Чи підтвердиться у цих пацієнтів діагноз «сальмонельоз», як у випадку з госпіталізованими з попереднього весілля, – наразі можна тільки здогадуватись. Теоретично – так, адже, за нещодавніми результатами дослідження Волинського обласного лабораторного центру, на кухні сумнозвісної «Садиби на джерелах» виявили сальмонелу та бактерії групи кишкової палички.

«Бактеріологічний посів триває десь чотири дні, тому зараз нам ще не відомі результати. Про цей випадок ми в терміновому порядку уже повідомили санітарно-епідеміологічну станцію. Далі, згідно з відповідною схемою оповіщення, повідомляються в тому числі і правоохоронні органи», – зазначає заступник головного лікаря.

Читайте також: Масове отруєння на Волині в «Садибі на джерелах»: обурена лучанка коментує ситуацію.

Наразі стан госпіталізованих – середньої важкості. У всіх виражена інтоксикація, висока температура і загальна слабкість.

Як таке взагалі могло статися, що заклад, який апріорі був зачинений і там проводили розслідування за фактом масового отруєння людей на весіллі, яке відбулося 28 липня, обслуговував наступне весілля, ще й на 140 гостей?.. Хоча, певно, якщо його засновник – нардеп із Волині, а власник – його сестра, то дивуватися нічому…

Читайте також: Весілля у елітному ресторані на Волині закінчилося масовим отруєнням гостей: подробиці від потерпілих (фото).

Але чому винуватці свята, знаючи, що тиждень тому в цьому закладі потруїли людей, свідомо наступили на ті ж граблі?

«Цей заклад мав би бути зачинений. Я спочатку подумала, що це ще продовжують поступати з того весілля, яке відбулося 28 липня. Але ж ні, всі пацієнти розповідають нам, що вони святкували 5 серпня, тобто рівно через тиждень після скандалу, який стався у цьому ж ресторані. Але знаєте, нам не було коли думати над цим питанням, ми мусили госпіталізовувати і надавати медичну допомогу постраждалим», – додає Любов Серба.

Однак якщо з випадком, який стався на весіллі 28 липня, наречена Вікторія Педерсен сама повідомила, що на її весіллі потруїли людей, то тут ситуація дещо інша. На своїй сторінці в Фейсбуку наречена детально описала прикрий інцидент, однак інформацію зробила не доступною для широкого загалу, прочитати  і коментувати її можуть лише друзі.

Чому ж мовчать весіляни? Можливо, цього разу керівництво «Садиби на джерелах» стало діяти на випередження і постраждалим пообіцяли хорошу винагороду за мовчанку?

Але поки що це лише припущення…

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, сальмонельоз, скандал, медицина
В тему

Останні матеріали