8 Серпня 2018
Новини

O.Torvald вважає Колоса з гурту «Фіолет» позашлюбним сином соліста «Бумбоксу»

O.Torvald вважає Колоса з гурту «Фіолет» позашлюбним сином соліста «Бумбоксу»

Лідер гурту O.Torvald Євген Галич під час гутірки на фестивалі українського духу  «Бандерштату» зізнався, що він – з російськомовної родини.

«Моя мама народилася в Краснодарі, а тато з-під Чернігова, але більшу частину життя я провів в Казахстані. І тільки в 1993 році переїхали в Полтаву. Все своє життя навчався в російській школі. Але тепер зі своїми дітьми, а в мене їх двоє, Даня і Єва, намагаюся розмовляти і російською, і українською.

При цьому писати пісні українською мені набагато простіше. Здається, що ця мова, мелодійна і комфортна, була вигадана, щоб нею співати, створювати тексти. Якщо говорити про музичну складову української мови, то я фанат Андрія Хливнюка, соліст гурту «Бумбокс» – це один з найкращих ліриків в українській музиці, також подобається, як пише українські пісні Ната з ONUKA, Каша Сольцова з Крихітки Колос з Фіолету тощо. Я взагалі впевнений, що Колос –  то позашлюбний син Хливнюка, про якого він не знає (посміхається – ред.), адже дуже чудово пише вірші українською мовою.

Але останнім часом до російської мови дуже негативне ставлення. Днями вийшов кліп на пісню «Вечер в Рио» спільно з Бумбоксом, однак дуже багато людей починають російськомовні пісні українських виконавців хейтити (зневажати), зокрема автора Андрія Хливнюка. Мені це не подобається, адже ми не даємо людям самим робити вибір спілкуватися тією мовою, якою зручно. Нав’язуванням, а не лояльним ставленням, до української мови ми відбиваємо бажання писати українською».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, бандерштат, луцьк
В тему