7 Серпня 2018
Новини

Волинським боржникам припинять нараховувати субсидії

Волинським боржникам припинять нараховувати субсидії

Загальний борг споживачів газу перед «Волиньгаз Збутом» на 1 серпня 2018 року становить майже 268.5 млн грн.

У майже 35  тис. отримувачів субсидії у Волинській області заборгованість за газ становить 10,6 млн грн. Через несплату за газ органи соцзахисту мають припинити боржникам нарахування субсидій. Інформує ТОВ «Волиньгаз Збут».

Як зазначили у відомстві, заборгованість за газ в отримувачів державної допомоги виникла з трьох причин. По-перше, субсидіанти споживали газу більше, ніж затверджені державою соціальні норми, за якими розраховується субсидія. Фактично, це недоплата за спожитий газ.

«По-друге, заборгованість виникла також у тих отримувачів субсидій, які за травень-червень не сплатили рахунки за газ», -  додає директор ТОВ «Волиньгаз Збут»  Микола Тищук.

 По-третє, боржниками також є ті субсидіанти, у котрих борги виникли ще до початку опалювального сезону (2017-2018 рр.), та вони її не погасили протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається і повинна сплачуватися споживачем самостійно.

Нагадаємо, на опалювальний сезон 2017-2018 рр. діяли вже нові,  знижені урядом соціальні нормативи: з 5,5 до 5 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі на місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, газ, субсидії, гроші
В тему