7 Серпня 2018
Новини

«Бандерштат-2018»: рекордна кількість відвідувачів - понад 14 тисяч (фото)

«Бандерштат-2018»: рекордна кількість відвідувачів - понад 14 тисяч (фото)

Понад 14 тисяч осіб відвідало Бандерштат-2018. Це стало абсолютним рекордом за усі 12 років проведення фестивалю, кажуть організатори.

Фестиваль відвідали не лише гості з України, а й з Польщі, Білорусі, Німеччини, Китаю, Сполучених Штатів, Нової Зеландії, Австралії, Великобританії та Росії.

На трьох сценах виступили 60 гуртів: Друга Ріка, Тарас Чубай та Плач Єремії, Тартак, O.Torvald, Без Обмежень, Христина Соловій, Один в каное, Жадан та Собаки, PavlikOverDrive.

Традиційно відбулися зустрічі із лідерами думок. На гутірковій сцені фестивалю виступив лідер гурту O.Torvald Євген Галич, очільник Суспільного Зураб Аласанія, фронтмен гурту OtVinta Юрко Журавель, народні депутати Володимир Парасюк, Олександр Шевченко, мер Львова Андрій Садовий, а також ветерани УПА. Потужною цього року була літературна сцена, на якій виступили Сергій Жадан, Любко Дереш, Макс Кідрук, Іван Байдак, Дмитро Лазуткін, Володимир Лис та Ореста Осійчук.

На території діяв ярмарок українських брендів та майстрів, BanderFroodFest, спортивна зона та найбільше в історії фестивалю дитяче містечко. Діяв нічний кінотеатр, де можна було переглянути стрічки вітчизняного виробництва – «Кіборги» та «Дебальцеве».

Понад 2 тисячі гостей Бандерштату взяли участь у патріотичному флешмобі на підтримку кремлівських політв’язнів. Учасники, запаливши ліхтарики, вибудували слово FREE як символ підтримки українцям, яких держава-агресор незаконно утримує за ґратами.

Учасникам фестивалю також продемонстрували історичну реконструкцію бою УПА проти НКВС. Бандерштат, за традицією, був безалкогольним.

Нагадаємо, захід відбувся 3-5 серпня під Луцьком у селі Рованці.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, бандерштат, луцьк, рекорди, Фото
В тему