5 Серпня 2018
Новини

Напади на активістів: спецоперація російських спецслужб чи політичної еліти України

Напади на активістів: спецоперація російських спецслужб чи політичної еліти України

Днями у Херсоні на місцеву активістку Катерину Гандзюк невідомий вилив майже літр концентрованої сірчаної кислоти. У неї понад 30 % тіла в опіках і за її здоров’я зараз борються київські лікарі.

У Бердянську було вбито ветерана АТО Віталія Олешка, з позивним «Сармат». Після того, як Віталій повернувся з фронту, він був громадським активістом. 

Минулого року на Харківщині були жорстоко побиті антикорупціонери Дмитро Булах та Євген Лісічкін. 

А в Одесі розправи над критиками місцевого мера Труханова стали вже буденністю. Напади на Віталія Устименка та Сергія Стерненка дивом на щастя не закінчилися загибеллю активістів. 

Сергій Стерненко взагалі пережив три замахи. Але активіст стверджує, що влада та бандити залишили йому простий вибір – або суд, або труна.

І схоже, після Бердянська, Харкова, Херсона, такий вибір у небайдужих людей вже по всій Україні. Допоки терпіння суспільства остаточно не урветься. І дай Боже, щоб цього разу обійшлося беж великих жертв.

Саме про це на гутірці у другий день «Бандерштату-2018» говорив керівник НГО «Небайдужі», активний учасник «Революції Гідності», один із засновників «Народної люстрації» Сергій Стерненко: «Минулого тижня двох громадсько-політичних діячів в Одесі намагалися переїхати вантажівкою. Ці напади, як не дивно, проходять у містах, які ще у 2104-му хотіла окупувати Росія, які  донедавна хотіла вважати частиною «новоросії». Під великою загрозою Одещина, Харківщина, Херсонщина, Запорізька область.

"На мою думку, першоджерелом цих нападів можуть бути російські спецслужби,  це може бути їхня спецоперація, організована робота групи терору. Або, можливо, так жорстко та безкарно діють представники політичної еліти та олігархату України. При цьому і Генпрокуратура, і Національна поліція абсолютно не діють. 
А знаєте до цього це може призвести? До нової Врадіївки, коли люди, люди вперше піднялися проти свавілля влади, організували масові  акції громадської непокори та протести. Зараз врадіївський бунт називають початком Майдану. Не хочеться, щоб люди по всій Україні відчаїлась до того, що  почали проводити суди Лінча», - наголосив активіст.

Впродовж гутірки Сергій, заявивши, що сьогодні багато людей стали соціально активними і настав час розбудовувати громадянське суспільство,  порадив учасникам гутірки вивчати бойові мистецтва та знати, як себе захищати.

«Якщо для вас є реальна загроза, то без вагань захищайтеся, адже поліція вас не захистить: або приїде пізно, або скаже, що немає повноважень. Тому краще, знаєте, дотримуватись негласного правила американських копів: краще, щоб «12 судило, ніж 6 несло». Тобто, краще сісти у тюрму, після винесення вироку 12 присяжними, ніж аби тебе несло в труну 6 твоїх друзів», - порадив Сергій Стерненко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, бандерштат, луцьк
В тему