5 Серпня 2018
Новини

5 серпня: чому в цей день не можна спати і трішки про погоду

5 серпня: чому в цей день не можна спати і трішки про погоду

Загалом погода в Україні в неділю, 5 серпня буде спекотною. Однак, жителям Західних та Північних областей слід очікувати короткочасні грозові дощі. На решті території буде сухо.

На Заході та Півночі пройдуть короткочасні грозові дощі, паритиме сильно. На решті території буде сухо. Середня температура повітря складатиме +25...+33 градуси. 

Проте, Державна служба України з надзвичайних ситуацій попереджає про грози у західних, північних областях і в більшості центральних областей.

У Луцьку хмарна погода трималася до самого вечора. Без опадів. За останні 130 років у цей день маскимальною була температура 33.4° у 1963 році. Мінімальною - 7.6° у 1969-му.

Народний прогноз погоди:

У цей день вшановується пам'ять Почаївської ікони Божої Матері і мученика Трохима. У народі Трохима називають Безсонником, оскільки йде пора активної роботи, жнив: "Хорошому господарю день малий". На полях у цей час закінчується збір зерна.

За повір'ям, у цей день не можна довго спати - прикмета до того, що не встигнеш закінчити всі роботи.

Якщо людина народилася 5 серпня, то йому протегує тополя. Говорили, що в скрутну хвилину треба підійти до свого дерева-талісмана і обійняти його. Це допоможе заспокоїтися і знайти правильне рішення конкретної проблеми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, прогноз погоди
В тему