3 Серпня 2018
Новини

"Бандерштат": Зураб Аласанія про українські ЗМІ

У ці хвилини на фестивалі патріотичного духу «Бандерштат», що проходить у селі Рованці на Волині, відбувається надзвичайно цікава гутірка із українським журналістом і медіаменеджером, головою правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зурабі Григоровичем Аласанією.

Експерт у сфері вітчизняних ЗМІ, він доступно розповідає фестивальникам про ситуацію, в якій зараз змушені існувати і функціонувати сучасні медіа.

Однією з головних проблем українських ЗМІ Зурабі Аласанія називає те, що майже всі вони є кишеньковими виданнями і телеканалами олігархів.

«Донедавна державне мовлення належало владі. 85% людей отримують інформацію з ТБ. Кожен канал має свого олігарха. Настає час, коли власник приходить і каже: те роби, а те – ні. Адже кожен олігарх має бізнес, а бізнес тісно пов’язаний з владою. Я не знаю жодного великого ресурсу в країні, який можна назвати вільними... – заявив під час гутірки на «Бандері» Аласанія. – Економіка України не дозволяє медіа бути вільними. Тому знаходяться олігархи, які купують і дотують», – пояснив принцип «прогинання» засобів масової інформації під товстосумів.

Також торкнувся очільник Суспільного мовлення і того, яка інформація найбільш охоче «поглинається» сучасним споживачем інфопродукту. Виявляється, найдієвішим гачком, який чіпляє глядача чи читача, все ще залишається старий добрий скандал. «Найбільше нас цікавить скандальне. Ми це ненавидимо, але ми це всі дивимося». І цим сучасна журналістика часто грішить.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, бандерштат, фестиваль
В тему