3 Серпня 2018
Новини

3 серпня - Міжнародний день пива

3 серпня - Міжнародний день пива

3 серпня – 215-й день року (216-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 150 днів.

Що ж відзначають 3 серпня?

Міжнародні:

Міжнародний день пива. Пиво – це один з найбільш популярних алкогольних напоїв в світі, він веде свою історію з глибини століть, має тисячі рецептів і мільйони шанувальників у всіх куточках планети. Тому не дивно, що в честь цього напою повсюдно влаштовується безліч фестивалів, ярмарків і свят різного рівня.

А ще в останні роки все більшої популярності набирає Міжнародний день пива (англ. International Beer Day) – щорічне неофіційне свято всіх любителів і виробників цього напою, який відзначається в першу п'ятницю серпня. Засновником свята став американець Джесс Авшаломов (Jesse Avshalomov), власник бару, який хотів таким чином залучити ще більше відвідувачів в свій заклад.

Вперше це свято пройшло в 2007 році в місті Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) і кілька років мав фіксовану дату – 5 серпня, але в міру поширення географії свята змінилася і його дата – з 2012 року він відзначається в першу п'ятницю серпня. Саме до цього часу він з містечкового фестивалю перетворився на подію міжнародного масштабу – в 2012 році він відзначався вже в 207 містах 50 країн на 5 континентах.

Крім США сьогодні День пива відзначається в багатьох країнах Європи, Південної та Північної Америки, країнах Азії та Африки.

Пиво – дуже древній напій. Згідно з археологічними знахідками, пиво в Стародавньому Єгипті вже точно варили в 3 столітті до н.е., тобто воно може вести свою історію і з більш давніх часів. Ряд дослідників пов'язують його появу з початком вирощування людиною зернових культур – за 9000 років до н.е. До речі, існує думка, що спочатку культивувати пшеницю стали не для випікання хліба, а саме для приготування пива. І, на жаль, не відомо й ім'я людини, що придумала рецепт приготування цього напою. Хоча, звичайно ж, склад «стародавнього» пива відрізнявся від сучасного, до складу якого входять солод і хміль.

Пиво приблизно в тому вигляді, яке ми його знаємо сьогодні, з'явилося приблизно в 13 столітті. Саме тоді в нього стали додавати хміль. Пивоварні стали з'являтися в Ісландії, Німеччини, Англії та інших країнах Європи, і в кожної існували свої секрети приготування цього напою. Пиво виготовлялося за різними сімейними рецептами, які передавалися від батька до сина і трималися в найсуворішому секреті. Вважається, що традиція влаштовувати розгульне свято на честь пива прийшла з Ісландії – батьківщини вікінгів. А потім ці традиції були підхоплені і в інших країнах.

Сьогодні, як і раніше, головна мета всіх подібних свят – зібратися разом з друзями і насолодитися смаком улюбленого сорту пива, привітати і подякувати всім хто, так або інакше, пов'язаний з виробництвом і подачею цього пінного напою.

Національні:

Нігер: День незалежності

Ямайка: День незалежності

США: Національний день кавуна в США. В Америці цей солодкий і смачний фрукт (а вірніше – ягода) є настільки ж необхідним атрибутом літніх пікніків, як і знаменитий хот-дог. Відмінно тамуючи спрагу і будучи зовсім калорійним, кавун, звичайно ж, заслужив своє власне свято. Хоча і не відомо, хто і коли його встановив, але від цього він не втрачає свій популярності, набуваючи все більше прихильників з кожним роком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, пиво
В тему