2 Серпня 2018
Новини

Масове отруєння на весіллі в елітному ресторані на Волині: що обіцяє керівництво закладу

Масове отруєння на весіллі в елітному ресторані на Волині: що обіцяє керівництво закладу

Як ми уже повідомляли, справжній скандал розгорівся після завершення весілля, яке відбулося 28 липня в елітному ресторані «Садиба на джерелах», що у Ківерцівському районі на Волині.

Близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували в інфекційну лікарню в Луцьку. У кількох із весілян уже офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції…

Подробиці читайте тут: Весілля в елітному ресторані на Волині закінчилося масовим отруєнням гостей. Подробиці від потерпілих (фото)

Власне, після виходу нашого матеріалу директор «Садиби на джерелах», яка навідріз відмовлялася розмовляти з нареченою Вікторією Педерсен  щодо інциденту, сама зателефонувала їй та висловила свою позицію. Жінка представилася Світланою:

– Наразі ми чекаємо усіх результатів аналізів, і якщо нашу вину доведуть, то ми все відшкодуємо. Але, перш за все, ми мусимо дочекатися результатів усіх перевірок.

Також вона додала, що ця ситуація їй надзвичайно неприємна. Вона дуже виснажилася через усі перевірки, які відбуваються в закладі, адже репутація ресторану – під серйозною загрозою. 

– Зараз у нас роблять аналізи дві незалежні лабораторії. Нас перевіряють з усіх сторін. Як тільки я матиму на руках усі результати, одразу вам зателефоную і ми зустрінемось: я, ви і адміністратор. Для мене є дуже важливою репутація ресторану», – завершила розмову керівниця.

На весіллі також були присутні 20 громадян Швеції. Сімом із них святкування теж «вийшло боком». Вони досі лікуються і приймають антибіотики.

– Щодня телефоную друзям у Швецію і запитую про їхній стан, – каже наречений Йорген Педерсен. – Вони все ще жаліються на болі в животі, підвищену температуру. Вони не госпіталізувалися, але лікуються медикаментозно. Я дуже надіюся, що власник ресторану компенсує витрати потерпілим українцям. Я і мої друзі, приміром, не маємо проблем із фінансами. А тут лікування недешеве, а заробітки у людей – низькі». Чоловік 1 серпня зустрівся в центрі міста з представниками ЗМІ і привселюдно прокоментував прикрий інцидент, який трапився на їхньому весіллі.

Наразі сім людей, одна з яких – дитина, досі перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні в Луцьку.

Головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський підтвердив інформацію, що діагноз «сальмонельоз» поставили двом госпіталізованим весілянам.

– Загалом такі аналізи робляться три дні, тому інші результати будемо мати вже сьогодні. Але якщо є висів з джерела в одного-двох, то в інших, відповідно, це також підтвердиться. Є таке поняття, як клініко-епідеміологічний діагноз, тобто з одного джерела надходять пори, якщо в декількох виявили, то, ймовірно, в інших та ж сама інфекція. Наразі стан хворих значно покращився», – зазначив медик.

Власне, сальмонельоз є гострим інфекційним захворюванням, яке провокується впливом бактерій Salmonella, що і визначає його назву. Сальмонельоз в основному передається з продуктів харчування, інфікованих сальмонелами, а також через забруднену воду. Прояви захворювання: інтоксикація і зневоднення.

Основним способом зараження сальмонельозом, як наголошує Руслан Морочковський, є вживання інфікованого курячого м’яса і яєць, які не пройшли або ж недостатньо пройшли термічну обробку, молочної продукції, ковбас тощо.

Наслідки сальмонельозу можуть бути дуже серйозними. Найчастіше вони виникають при септичних формах. Захворювання здатне вплинути на роботу нирок, серця. Сальмонельоз згубно діє на мікрофлору кишечника, може розвиватися дисбактеріоз. При відсутності повноцінного лікування хвороба може ускладнитися абсцесом органів і перитонітом.

Санепідеміологи уже взяли проби їжі з ресторану, де відбувався бенкет. Тепер усі сторони конфлікту з нетерпінням чекають на результати лабораторного дослідження.

Окрім того, за фактом масового отруєння людей слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Усі обставини інциденту правоохоронці ретельно встановлюють.

Триває досудове розслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, сальмонельоз, ківерці, медицина
В тему

Останні матеріали